Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Bernheze

Direct mogelijkheden bekijken voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Bernheze? Via onze site verstrekken we meer informatie. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder behandelen we ook de aanwezige soorten maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Brabant
GemeenteBernheze
PlaatsBernheze
Postcode5384
Website gemeentewww.bernheze.org/
kant-en-klaar-maaltijden-bernheze

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Bernheze?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Kip kerrie ananas met risotto en Spitskoolschotel en aardappelpuree. Hierna benoemen we verschillende groepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Bejaarden: Oudere mensen die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Dankzij speciale senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om gewicht te verliezen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, gemalen, en koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Drukke gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies en vrienden moeten gecombineerd worden. Een verse maaltijd op tafel zetten kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Afgestudeerden: Studie, sport en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol groenten en eiwitten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Bernheze: welke soorten zijn er?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Bernheze dan zijn er in feite 3 opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. Let goed op de verschillen in aanbod, budget, bewaaradviezen en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Bernheze? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans per box van 6 gerechten bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-bernheze

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het volgende schema bekijk je een lijst met populaire bezorgers van warme maaltijden in Bernheze. Per leverancier check je relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en een prijsindicatie. Druk op de button van een maaltijdservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bezorgservices van opwarmmaaltijden

Hieronder vind je een opsomming van regionale aanbieders. Dit kunnen zijn slagerijen, stichtingen, cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Gemert-Bakel, Boekel en Mill en Sint Hubert.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – HeelwijkMozartlaan 25384 CGHeesch
Wat de pot schaftProvincialeweg 65398 JLMaren Kessel
BrabantZorg – Nieuwe HoevenUdensedreef 55374 RLSchaijk
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
Thuiszorg PanteinLoopkantstraat 255405 ACUden
BrabantZorg – MartinushuisKloosterstraat 35391 ABNuland
ONS WelzijnVolkelseweg 25405 NAUden
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
Overzicht met regionale aanbieders van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Bernheze

Met name ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal maken zij hiervoor afspraken met grote keukens voor magnetronmaaltijden in Bernheze. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Bernheze de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een reguliere maaltijd bestaat uit 3 componenten. Om te beginnen is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Lasagna bolognese of Kip tikka masala, witte rijst, doperwten.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 4 tot 8 minuten op 550 – 750 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden warm bezorgd in Bernheze.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Bernheze?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,80. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €6,35. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,75) en nagerecht (vanaf €1,15).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Ook heb je natuurlijk de maaltijdservice Bernheze. Het betreft grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Als laatste zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Bernheze?
Door middel van www.bernheze.org/ kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Daarnaast zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Vorstenbosch
 • Heeswijk-Dinther
 • Loosbroek
 • Nistelrode
 • Heesch
 • Vinkel