Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Best

Opties achterhalen voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Best? Via deze website bieden we meer informatie. We omschrijven precies wat een maaltijdservice inhoudt, en wie er gebruik van kan maken. Tevens behandelen we ook de beschikbare type maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Als laatste kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De smaak is echt prima en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je vragen voor onze medewerkers? Bekijk dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteBest
PlaatsBest
Postcode5683
Website gemeentewww.gemeentebest.nl
kant-en-klaar-maaltijden-best

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Check actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Best?

Vind jij koken niet leuk? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals maaltijden als: Kipsaté met bami goreng en/of Venkelsoep met dille. In het gedeelte hierna lees je informatie over diverse groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Ouderen: 70-plussers hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor senioren is gezond eten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, gemalen, en natriumarm, vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Een baan, sport en studie wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Starters: Studeren, muziek en andere bezigheden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Best: welke zijn geschikt?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Best dan heb je feitelijk 3 opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen hebben te maken met aantal maaltijden, prijs, herkomst producten en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Best? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. In de regel 2 of 3 keer per maand afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. De oplossing indien u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-best

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema bekijk je een overzicht met professionele organisaties voor warme maaltijden in Best. Per organisatie verstrekken we specificaties zoals het actuele aanbod en een prijsindicatie. Selecteer een instelling voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden

Hierna tref je een opsomming van lokaal georiënteerde organisaties. Voorbeelden zijn welzijnsorganisaties, slagerijen, supermarkten, zorginstellingen, cateraars. Op deze site vind je ook bedrijven en organisaties in Waalre, Heeze-Leende en Geldrop-Mierlo.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij MennenBoterhoek 265683 AVBest
Stichting Sint JorisSint Jorisstraat 15688 ASOirschot
Van Den Beuken CateringDe Tienden 26a5674 TBNuenen
Keurslagerij VogelsHoge Brake 465672 GMNuenen
Keurslager VugsDe Loop 395688 EWOirschot
BuurtzorgKoestraat 4 C5688 AGOirschot
BuurtzorgMarkt 15691 ARSon
Keurslagerij Schutjes17 Septemberplein 1B5691 DGSon
ZuidZorg WijkzorgRaadhuisstraat 405683 GGBest
Zorg van RinetteAmbachtsweg 165683 CDBest
Weergave met regionale maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Best

Ook bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hierna behandelen we diverse opties van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentrums (o.a. woongroepen en dagbestedingen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke keukens voor magnetronmaaltijden in Best. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Ontdek de voordelen: groenterijke gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Best normaliter aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket op de verpakking vind je de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een doorsnee-maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Scholfilet met kerrieroom uit de oven en Indisch gehaktbrood.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 25 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 12 minuten op 600 – 750 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Best.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Best?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,50. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,60) en desserts (vanaf €1,30).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid is er de maaltijdservice Best. We hebben het dan over cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ten derde hebben we nog de zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Best?
Door middel van www.gemeentebest.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Verder zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.