Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Heeze-Leende

Opties achterhalen voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Heeze-Leende? Aan de hand van deze site vind je aanvullende details. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Eveneens bespreken we de aanwezige maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Tevens kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
PlaatsHeeze-Leende
Postcode5591
Website gemeentewww.heeze-leende.nl
kant-en-klaar-maaltijden-heeze-leende

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Bekijk de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Heeze-Leende?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een lekkere kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Witlof ovenschotel & Stamppot spinazie a la creme. In onderstaande tekst beschrijven we enkele voorbeelden van groepen mensen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze producten zitten vol groenten, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen gezond te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, en natriumarm, vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Even tussendoor koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, de sportschool en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Heeze-Leende: wat zijn de mogelijkheden?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Heeze-Leende dan heb je 3 keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort heeft zo zijn voors en tegens. Let goed op de verschillen in hoe groot het aanbod is, tarieven, bewaaradviezen en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Heeze-Leende? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Erg handig indien u zelf niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-heeze-leende

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een database met erkende leveranciers van warme maaltijden in Heeze-Leende. Per instantie vind je uitleg over het type maaltijden en het tarief. Selecteer een bedrijf om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke leveranciers van magnetronmaaltijden

Hieronder check je een lijst met kleinschalige instanties. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, stichtingen, cateraars. Op deze site vind je ook bedrijven en organisaties in Bladel, Reusel-De Mierden en Bergeijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Catering van GrunsvenKapelstraat 265591 HEHeerde
Lekker BikkenEindje 15611 BLEindhoven
ZuidZorg WijkzorgAnna Paulownalaan 25583 BEWaalre
Trees voor ThuisValkenswaardseweg 145582 VBWaalre
GoForit maaltijdserviceVictoriapark 4825611 BMEindhoven
ZuidZorg WijkzorgHofpad 25595 EPLeende
Slagerij BeerensKruisstraat 1125612 CLEindhoven
Keurslagerij MegensWoenselse Markt 155612 CPEindhoven
BuurtzorgKerkstraat 3 B5595 CXLeende
ZuidZorg WijkzorgJan Deckersstraat 65591 HSHeeze
Schema met plaatselijke bedrijven van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Heeze-Leende

Met name ook bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder lichten we enkele situaties toe van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentra (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Dikwijls hebben ze een overeenkomst met grote keukens voor magnetronmaaltijden in Heeze-Leende. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kids kunnen een verse en gezonde maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Heeze-Leende normaliter aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. In de basis hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. Bijv. Verse rauwkostsalade of Gehaktschijf met appelcompote.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Je plaatst de maaltijd ongeveer 35 minuten op 100 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 12 minuten op 600 – 750 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Heeze-Leende.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Heeze-Leende?
De prijzen van de gerechten variëren nogal. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht beïnvloedt de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,75. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (om en nabij de €6,00. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €0,90).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast kan je gebruik maken van de maaltijdservice Heeze-Leende. We hebben het dan over grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tenslotte zijn er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Heeze-Leende?
Via www.heeze-leende.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Tevens heb je soms ook recht op zorg vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Sterksel
 • Leende
 • Heeze