Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Bladel

Wil jij vandaag nog verse kant en klaar maaltijden bestellen in Bladel? Hieronder vind je een uitgebreide beschrijving. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice is, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder bespreken we de diverse maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteBladel
PlaatsBladel
Postcode5531
Website gemeentewww.bladel.nl
kant-en-klaar-maaltijden-bladel

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Bekijk alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Bladel?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n lekkere kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst en/of Hete Bliksem met een speklapje. In het gedeelte hierna benoemen we voorbeelden van doelgroepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: Senioren krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Aan de hand van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De gerechten zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor senioren zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, zoutarm, en koolhydraatarm, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even snel een maaltijd maken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: School, werken, hobby’s en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er zitten lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Bladel: wat is het aanbod?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Bladel dan zijn er in feite 3 varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, kwaliteit en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Bladel? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Meestal om de week op locatie geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Zeker praktisch wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-bladel

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het volgende schema bieden we een database met bekende aanbieders van warme maaltijden in Bladel. Per instantie tref je relevante zaken zoals het actuele aanbod en budget. Klik op de button van een organisatie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdservices van thuismaaltijden

In de volgende tabel bekijk je een lijst met lokale organisaties. Dat zijn bijv. stichtingen, cateraars, welzijnsorganisaties, slagerijen, zorginstellingen. Op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Mill en Sint Hubert, Meierijstad en Veldhoven.

LeverancierAdresPostcodePlaats
RSZK – KempenlandRondweg 255531 AJBladel
Catering Just UsNicolaas Beetslaan 175531 TGBladel
ZuidZorg WijkzorgGebint 1M5521 WDEersel
Keurslager van den BroekNieuwstraat 20c5521 CMEersel
ZuidZorg WijkzorgGroeneweg 27c5541 AGReusel
ZuidZorg WijkzorgKloostertuin 25531 HCBladel
ZuidZorg WijkzorgRijt 25552 BKValkenswaard
Slagerij GossensEindhovenseweg 425554 ACValkenswaard
Keurslagerij LaureijsSniederslaan 495531 EHBladel
BuurtzorgVan Dissellaan 35531 BPBladel
Database met lokaal georiënteerde leveranciers van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Bladel

Juist bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In onderstaand blok lichten we enkele situaties toe van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Bedrijven kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. In dit soort situaties wil je graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke organisaties voor magnetronmaaltijden in Bladel. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen daardoor een gezonde en voedzame maaltijd nemen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Bladel zich aan moeten houden. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijv. Spareribs met patat en salade en Kalkoen in witlofschotel met kaassaus.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 25 – 40 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 5 – 10 minuten op 550 – 750 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Bladel.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Bladel?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type gerecht zie je terug in de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €6,25. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,40) en desserts (vanaf €1,15).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je je wenden tot de maaltijdservice Bladel. Het betreft grootschalige keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Als laatste onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Bladel?
Op de website www.bladel.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Netersel
 • Casteren
 • Hoogeloon
 • Hapert