Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Meierijstad

Wil je alles weten over lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Meierijstad? Op deze pagina check je alle belangrijke aspecten. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Eveneens bespreken we de huidige maaltijdopties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar instellingen vergelijken. Als laatste kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteMeierijstad
PlaatsMeierijstad
Postcode5461
Website gemeentewww.meierijstad.nl
kant-en-klaar-maaltijden-meierijstad

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Meierijstad?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n verse kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals maaltijden als: Nekkarbonade, spruitjes, aardappelpuree of Gebonden champignonsoep. In de volgende paragraaf tref je verschillende groepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Ouderen: Senioren kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De producten zijn erg voedzaam, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan gemalen, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, en diabetes, vetarm, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies, sporten en studeren hebben een grote impact op onze agenda. Even snel een maaltijd maken is dan soms even teveel gevraagd. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: School, werken, de fitness en andere bezigheden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Meierijstad: hoe werkt dat?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Meierijstad dan zijn er 3 opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort heeft positieven en negatieven kanten. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, financiën, houdbaarheid en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Meierijstad? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Vaak elke week 1 keer aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Zeker praktisch als u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-meierijstad

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder doorzoek je eenvoudig een weergave van bekende bedrijven voor warme maaltijden in Meierijstad. Per bedrijf bekijk je details als aantal maaltijden en het tarief. Tik op de button van een organisatie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde organisaties van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een weergave van kleinschalige organisaties. Denk dan aan stichtingen, cateraars, zorginstellingen, slagerijen, supermarkten. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook bedrijven en organisaties in Landerd, Gemert-Bakel en Cuijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ONS WelzijnStadhuisplein 2a5461 KSVeghel
ONS WelzijnDe Misse 4b5484 BZHeesch
BuurtzorgLangenboomseweg 2a5451 JKMill
SPAR MaaltijdserviceKapelstraat 115447 AARijkevoort
Keurslager KluijtmansKerkstraat 135492 AHSint-Oedenrode
Zorggroep – BekkershuisDeken Baekersstraat 835482 JDSchijndel
Keurslager AntonisMeiveld 855501 KDVeldhoven
SPAR WalterKruisstraat 35502 JAVeldhoven
Ton KantersHoofdstraat 69 /B5481 ABSchijndel
Cunera – De BongerdZijlstraat 15473 CJHeeswijk-Dinther
Schema met gemeentelijke bezorgservices van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Meierijstad

Ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Verderop sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In dit soort situaties wil je graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentra (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel is dit contractueel geregeld met erkende bezorgers van magnetronmaaltijden in Meierijstad. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • De grotere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd eten rond half 6 in de avond.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Meierijstad in de regel aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos vind je informatie over de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht bestaat uit 3 componenten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Boerengehaktschotel met aardappelpuree of Varkensvlees met appel in saus.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 35 minuten op 110 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Meierijstad.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Meierijstad?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,75. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,35. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je meer luxe? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,25) en/of een toetje na (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice Meierijstad. Denk dan aan grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ook is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Meierijstad?
Via www.meierijstad.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij zijn er landelijk regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Sint-Oedenrode
 • Schijndel
 • Erp
 • Veghel