Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Landerd

Wil je alles weten over kant en klaar maaltijden bestellen in Landerd? Op deze pagina check je meer informatie. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice inhoudt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook leggen we alles uit over de aanwezige type gerechten. Je kunt natuurlijk ook direct voorzieningen vergelijken. Tevens kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteLanderd
PlaatsLanderd
Postcode5411
Website gemeentewww.landerd.nl
kant-en-klaar-maaltijden-landerd

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Check actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Landerd?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een verse kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Hongaarse goulash, rijst, doperwten of Hollandse hachee. In onderstaand blok benoemen we voorbeelden van doelgroepen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Bejaarden: Ouderen bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De etenswaren zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, gemalen, en koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Een baan, sport en studie wisselen elkaar snel af. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, de sportschool en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Landerd: wat zijn de mogelijkheden?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Landerd dan heb je feitelijk drie keuzemogelijkheden: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen hebben te maken met aanbod, tarieven, bewaaradviezen en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Landerd? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Zeer geschikt in situatie waarbij het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-landerd

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna verstrekken we een lijst met bekende bedrijven voor warme maaltijden in Landerd. Per instantie doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en budget. Selecteer een instantie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een overzicht met lokaal georiënteerde instellingen. Dat kunnen o.a. zijn: welzijnsorganisaties, zorginstellingen, slagerijen, stichtingen, supermarkten. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Boxtel, Zaltbommel en Grave.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Manders MaaltijdenHoge Randweg 15408 NAVolkel
Keurslager van ExelKerkstraat 115427 BABoekel
Zorgverlening de LeijgraafSchakelplein 135408 AWVolkel
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
Stichting Welzijn Ouderen CuijkZwaanstraat 75431 BPCuijk
ONS WelzijnBurgtstraat 345427 AJBoekel
Keurslager HermanussenMaasburg 15431 BRCuijk
Lekker Bezig ThuisbezorgdWeldaad 9a5431 SMCuijk
Keurslager JansenNieuwstraat 475421 KNGemert
SPAR Maas-BrouwersDiederikstraat 25421 EWGemert
Schema met gemeentelijke instanties van opwarmmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Landerd

Met name ook bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Bedrijven bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorggroepen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Meestal hebben ze een overeenkomst met landelijke keukens voor magnetronmaaltijden in Landerd. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en gezonde maaltijd nuttigen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Landerd aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en genoeg eiwit (25 gram). Op de verpakking vind je een overzicht met de precieze voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Rundervink in jus met stamppot broccoli & Rundergehaktbal in jus.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 25 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 10 minuten op 600 – 850 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Landerd.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Landerd?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel divers. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,50. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (rond de €5,95. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €1,10).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice Landerd. Dit zijn vaak grootschalige keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tenslotte bestaan er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Landerd?
Via de uitleg op www.landerd.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Zeeland
 • Reek
 • Schaijk