Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Grave

Opties achterhalen voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Grave? Op deze pagina tref je alles wat je moet weten. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder behandelen we ook de huidige soorten maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteGrave
PlaatsGrave
Postcode5361
Website gemeentewww.grave.nl
kant-en-klaar-maaltijden-grave

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Grave?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een lekkere kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals gerechten als: Groentensoep met gehaktballen & Gebakken rijst. In het gedeelte hierna beschrijven we enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Op deze manier kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Een drukke baan, de fitness en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is nog gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Grave: welke zijn geschikt?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Grave dan bestaan er 3 opties: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om assortiment, onkosten, bewaaradviezen en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Grave? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. In de regel per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Ideaal indien het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-grave

Vergelijk diverse maaltijdservices

In het schema hieronder check je een lijst met erkende keukens voor warme maaltijden in Grave. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals het huidige assortiment en het tarief. Tik op de button van een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van thuismaaltijden

Hieronder tref je een lijst met lokaal georiënteerde bedrijven. Onder andere supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Vught, Sint-Michielsgestel en Zaltbommel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
BrabantZorg – Nieuwe HoevenUdensedreef 55374 RLSchaijk
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
Schema met regionale organisaties van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Grave

Ook bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna lichten we enkele situaties toe van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke organisaties voor magnetronmaaltijden in Grave. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een gezonde en voedzame maaltijd krijgen alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Grave normaliter aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, slechts beperkt zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd kent 3 onderdelen. In de basis hebben we de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. Onder andere Gehaktballetjes in satésaus en Stamppot spitskool met kaas.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 4 tot 8 minuten op 600 – 850 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Grave.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Grave?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,90. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €5,85. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en nagerecht (vanaf €1,30).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Grave. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorggroepen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Grave?
Op de website www.grave.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop zijn er landelijk regelingen vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Gassel
 • Escharen