Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Borsele

Opties achterhalen voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Borsele? Aan de hand van deze site bekijk je aanvullende details. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice inhoudt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook gaan we verder in op de diverse type gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook aanbieders vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je opties voor zakelijke maaltijden overwegen. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en het assortiment is gigantische groot. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioZeeland
GemeenteBorsele
PlaatsBorsele
Postcode4451
Website gemeentewww.borsele.nl
kant-en-klaar-maaltijden-borsele

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Check de huidige aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Borsele?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een smakelijke kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Gebakken witvis en Bami, quorn, satésaus. In de volgende paragraaf bekijk je meerdere segmenten Nederlanders die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Ouderen: 70-plussers krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Dankzij speciale senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De menu’s zijn super gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of juist om op gewicht te komen en blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerk oplossingen geboden. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, gemalen, en vetarm, koolhydraatarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Drukke gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. School, een drukke baan en sport/muziek hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Een drukke baan, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Borsele: welke soorten zijn er?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Borsele dan zijn er in feite 3 keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, budget, houdbaarheid en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Borsele? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaal 1 of 2 keer per maand aan huis geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Zeker praktisch als u zelf niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-borsele

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna vind je een overzicht met grote bezorgers van warme maaltijden in Borsele. Per instantie vind je specificaties zoals het huidige assortiment en de kosten. Tik op de button van een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bedrijven van bezorgmaaltijden

In het schema hieronder tref je een lijst met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: supermarkten, welzijnsorganisaties, stichtingen, zorginstellingen, cateraars. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Middelburg, Veere en Reimerswaal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDorpsstraat 15 A4451 BAHeinkenszand
SVRZ – Ter ValckeLouise de Colignylaan 24461 SPGoes
VrijwilligersHuis BorselePoelvoordestraat 14431 BPs-Gravenpolder
SPAR MaaltijdserviceDorpsplein 234424 CAWemeldinge
BuurtzorgDe Horst 2364461 WZGoes
Slagerij MolOostwal 24461 JTGoes
Zorggroep Ter WeelBeukenstraat 1904462 CBGoes
Maaltijdservice VisWeidezicht 724462 VMGoes
Maaltijdvoorziening op TholenHollandiaplein 14461 GTGoes
SVRZ – De KraayertDeltastraat 24456 BBLewedorp
Overzicht met lokale maaltijdservices van bezorgmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Borsele

Ook bedrijven en kantoren kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hierna sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Organisaties kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook verzorgingslocaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel is dit contractueel geregeld met populaire organisaties voor magnetronmaaltijden in Borsele. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je advies inwinnen over het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. Kinderen kunnen zo een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Borsele zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je informatie over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, verse seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Zoals Kip piri piri, pilav rijst en Procureurlapje, bladspinazie, aardappelpuree.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit kan in ongeveer 20 minuten op 110 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 5 – 10 minuten op 600 – 750 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Borsele.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Borsele?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,90. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €5,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,65) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,30).

Welk type leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice Borsele. Dit zijn vaak grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tevens kun je soms ook terecht bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Borsele?
Op www.borsele.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • s-Heerenhoek
 • Borssele
 • Nieuwdorp
 • Lewedorp
 • Hoedekenskerke
 • Nisse
 • s-Heer Abtskerke
 • Ovezande
 • Driewegen
 • Oudelande
 • Ellewoutsdijk
 • Kwadendamme
 • Baarland
 • s-Gravenpolder
 • Heinkenszand