Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Middelburg

Zoek jij opties voor kant en klaar maaltijden bestellen in Middelburg? Op deze pagina bekijk je aanvullende details. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Eveneens bespreken we de actuele type gerechten. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Tevens kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZeeland
GemeenteMiddelburg
PlaatsMiddelburg
Postcode4337
Website gemeentewww.middelburg.nl
kant-en-klaar-maaltijden-middelburg

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Middelburg?

Ben jij geen goede kok? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een gezonde kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Wisselmenu Aspergesoep met zalm en Aardappelrösti. In onderstaande tekst benoemen we enkele voorbeelden van groepen mensen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Senioren: Oudere mensen laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Dankzij speciale senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De maaltijden zitten vol groenten, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, en diabetes, natriumarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vragen veel van onze tijd. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: School, werken, hobbies en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Middelburg: wat is het aanbod?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Middelburg dan heb je drie keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, budget, versheid en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Middelburg? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Dikwijls elke week 1 keer bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Een uitkomst indien u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-middelburg

Aanbod maaltijdservices vergelijken

Hierna doorzoek je eenvoudig een lijst met landelijke organisaties voor warme maaltijden in Middelburg. Per bedrijf verstrekken we relevante zaken zoals aantal maaltijden en de kosten. Klik op een bezorgservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van bezorgmaaltijden

Hierna vind je een lijst met regionale organisaties. Voorbeelden zijn stichtingen, zorginstellingen, supermarkten, slagerijen, cateraars. Elders op deze website vind je ook organisaties in Vijfheerenlanden, West Betuwe en Altena.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zeeuws WoongenotJ. van Sprengerlaan 54335 SJMiddelburg
SPAR KesselaarKoestraat 144361 BHWestkapelle
SPAR BeekeWesterscheldeplein 64335 NLMiddelburg
Woonzorgcentrum Eben-HaëzerBriandlaan 24334 GPMiddelburg
BuurtzorgDorpsplein 494363 ABAagtekerke
SVRZ – SimniaSimniapad 14357 HJDomburg
SPAR MaaltijdserviceKerkring 174364 ANGrijpskerke
SPAR MaaltijdserviceLangstraat 304374 APZoutelande
Stichting Welzijn VeereSchoolstraat 44356 BXOostkapelle
Tafel Thuis – Dé Zeeuwse KeukenDiodeweg 84338 PWMiddelburg
Overzicht met lokaal georiënteerde instellingen van bezorgmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Middelburg

Ook kantoren en bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Dikwijls is dit contractueel geregeld met professionele bedrijven voor magnetronmaaltijden in Middelburg. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kids kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nuttigen rond half 6 in de avond.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Middelburg normaliter aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos vind je voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen hebben we de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Ten derde heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. O.a. Boerengehaktschotel met aardappelpuree & Andijviestamppot, vegetarische balletjes.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa een half uur op 120 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Middelburg.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Middelburg?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke service heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,10. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,25) en desserts (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop heb je natuurlijk de maaltijdservice Middelburg. Onder andere professionele keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Als laatste kun je soms ook terecht bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Middelburg?
Via de info op www.middelburg.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Arnemuiden
 • Nieuw- en Sint Joosland