Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Brunssum

Wil je alles weten over gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Brunssum? Middels onze site vind je tips en adviezen. We leggen je uit wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en voor wie het geschikt is. Ook vertellen we meer over de verschillende maaltijd-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij informeren naar zakelijke oplossing. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioLimburg
GemeenteBrunssum
PlaatsBrunssum
Postcode6444
Website gemeentewww.brunssum.nl
kant-en-klaar-maaltijden-brunssum

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check de lopende aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Brunssum?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je hoeft niet zelf te koken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Zoals gerechten als: Appel pannenkoek of Stukjes rundvlees in jus. Hieronder vind je meerdere segmenten Nederlanders die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Senioren: Ouderen laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, en diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Daardoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Families: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. School, een drukke baan en sport/muziek vragen veel van onze tijd. Boodschappen doen en koken lukt dan niet altijd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: School, werken, de fitness en feestjes met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Zorgen voor gezond eten is vaak geen optie. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Brunssum: welke zijn geschikt?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Brunssum dan heb je eigenlijk 3 alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in aantal maaltijden, onkosten, versheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Brunssum? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Vaak per 6 of 12 stuks afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst wanneer u geen keuken heeft en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-brunssum

Vergelijk diverse maaltijdservices

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een opsomming van grote organisaties voor warme maaltijden in Brunssum. Per aanbieder bieden we relevante zaken zoals aantal maaltijden en budget. Tik op de button van een instantie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke instanties van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder vind je een database met kleinschalige aanbieders. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook bedrijven en organisaties in Beekdaelen, Voerendaal en Landgraaf.

LeverancierAdresPostcodePlaats
MeanderGroepRumpenerstraat 4 a6443 CDBrunssum
MeanderGroepMarkt 526461 EDKerkrade
Cicero – Huize LouiseVijverlaan 56443 BABrunssum
Cicero ZorghuisSt. Brigidastraat 36441 CRBrunssum
Slagerij LochtmanHolzstraat 286461 HNKerkrade
BuurtzorgKerkstraat 7 A6447 BGMerkelbeek
BuurtzorgVeldhofstraat 496471 CDEygelshoven
Slagerij VanthoorLaurastraat 96471 JGEygelshoven
Zorgcentrum EmmastaeteAkerstraat Noord 63 hs036446 XCBrunssum
Uw Slager KeldermannWijenweg 1836446 ALBrunssum
Overzicht met kleinschalige aanbieders van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Brunssum

Juist bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Verderop lichten we enkele situaties toe van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Dikwijls is dit contractueel geregeld met populaire bezorgers van magnetronmaaltijden in Brunssum. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen op die manier een verse en gezonde maaltijd krijgen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Brunssum aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, zoutbeperkt, focus op graan- en volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis zijn er de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En natuurlijk heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt typische Hollandse recepten, gerechten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijv. Gestoomde zalm, broccoli, gekookte aard. en Schnitzel pepersaus.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je plaatst de maaltijd ongeveer 25 – 40 minuten op 120 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 10 minuten op 550 – 800 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Brunssum.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Brunssum?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest beïnvloedt de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,60. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €6,45. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,65) en toetje (vanaf €1,00).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice Brunssum. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken die door heel Nederland aan huis bezorgen. Daarnaast kun je soms ook terecht bij zorgverleners en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Brunssum?
Door middel van www.brunssum.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook heb je soms ook recht op zorg die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het spaarvermogen en actuele inkomen.