Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden De Bilt

Ben jij op zoek naar een aanbieder voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in De Bilt? Via onze site check je meer informatie. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij bespreken we de huidige gerecht-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar organisaties vergelijken. Als laatste kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioUtrecht
GemeenteDe Bilt
PlaatsDe Bilt
Postcode3721
Website gemeentewww.debilt.nl
kant-en-klaar-maaltijden-de-bilt

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Bekijk interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in De Bilt?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. Zoals maaltijden als: Maaltijdsalade met kip en avocado & Risotto, roomsaus boschampignons, kip. In onderstaande tekst beschrijven we enkele voorbeelden van groepen mensen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Senioren: 70-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Met behulp van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep is gezond eten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de hersenen gezond te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, glutenvrij, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Op deze manier kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, feestjes en hobbies moeten gecombineerd worden. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Een drukke baan, hobby’s en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze zitten vol met groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in De Bilt: waar kan ik uit kiezen?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in De Bilt dan zijn er 3 alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: de breedte van het assortiment, tarieven, kwaliteit en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in De Bilt? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Doorgaans 1 of 2 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Erg handig op het moment dat u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
bezorgmaaltijd-de-bilt

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hierna bieden we een overzicht met erkende bezorgers van warme maaltijden in De Bilt. Per instantie vind je relevante zaken zoals assortiment en het tarief. Tik op de button van een organisatie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke maaltijdservices van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema bekijk je een verzameling lokaal georiënteerde maaltijdservices. Voorbeelden zijn stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, zorginstellingen, cateraars. Op deze site vind je ook aanbieders in Utrecht, Stichtse Vecht en Zeist.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij van SchiePlanetenbaan 73721 KABilthoven
Tafeltje Dekje de BiltMolenkamp 483732 EVDe Bilt
BuurtzorgSophialaan 25 S3708 HBZeist
Vitras – Santé PartnersBergweg 13701 JJZeist
Restaurant van SantvoordeTroelstralaan 13741 VJBaarn
Vitras – Santé PartnersHenrica van Erpweg 23732 BGDe Bilt
Amaris – SchoonoordTromplaan 353742 ABBaarn
Slagerij MatthijssenLaanstraat 102A3743 BHBaarn
SPAR MonsBilderdijklaan 1063723 DEBilthoven
Huize Het OostenRubenslaan 13723 BMBilthoven
Weergave met plaatselijke leveranciers van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in De Bilt

Ook bedrijven en kantoren kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In het gedeelte hieronder vind je een aantal voorbeelden van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Organisaties maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Vaak is dit contractueel geregeld met populaire keukens voor magnetronmaaltijden in De Bilt. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en gezonde maaltijd krijgen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in De Bilt in de regel aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Het avondeten bestaat uit 3 componenten. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Zoals Vissticks met groenten & Stamppot andijvie.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Dit kan in ongeveer 25 minuten op 100 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 5 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in De Bilt.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in De Bilt?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,85. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €5,95. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,60) en/of een toetje na (vanaf €1,00).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je je wenden tot de maaltijdservice De Bilt. Onder andere cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Daarnaast zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente De Bilt?
Op de website www.debilt.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Tevens heb je soms ook recht op zorg vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Groenekan
 • Hollandsche Rading
 • Maartensdijk
 • Westbroek
 • Bilthoven