Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Utrecht

Direct mogelijkheden bekijken voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Utrecht? Op kantenklaarmaaltijden.com check je tips en adviezen. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens behandelen we ook de huidige gerechten opties. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je nog brandende vragen? Onderzoek dan eerst de veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioUtrecht
GemeenteUtrecht
PlaatsUtrecht
Postcode3521
Website gemeentewww.utrecht.nl
kant-en-klaar-maaltijden-utrecht

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Utrecht?

Ben jij geen goede kok? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals maaltijden als: Macaroni-gehakt schotel en Macaronischotel bolognese. In het gedeelte hierna benoemen we heel uiteenlopende groepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Senioren / bejaarden: 75-plussers die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor ouderen is gezond eten cruciaal. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan zoutarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij, en koolhydraatarm, diabetes, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren hebben een grote impact op onze agenda. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Werk, school, muziek en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Utrecht: wat is het aanbod?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Utrecht dan heb je feitelijk drie keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke type maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in hoe groot het aanbod is, kosten, kwaliteit en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Utrecht? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. In de regel om de week op locatie geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Zeker praktisch indien zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-utrecht

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder bekijk je een weergave van populaire bedrijven voor warme maaltijden in Utrecht. Per aanbieder tref je informatie als het huidige assortiment en het tarief. Klik op een bezorgservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van senioren maaltijden

In het schema hieronder tref je een verzameling kleinschalige instellingen. Dit kunnen zijn cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties, slagerijen, stichtingen. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Lopik, Montfoort en Nieuwegein.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij van SchipBalijelaan 163521 GRUtrecht
De Reiger CateringJagerskade 13-153552 TLUtrecht
Stichting U CentraalPieterskerkhof 163512 JRUtrecht
Slagerij van VuurenTwijnstraat 523511 ZMUtrecht
Sakarya ThuiszorgVechtensteinlaan 16 N3555 XSUtrecht
Zuwe ZorgMaarssenbroeksedijk 43542 DNUtrecht
BuurtzorgAmazonedreef 47B3563 CAUtrecht
Restaurant Careyn RosendaelIndusdreef 53564 GVUtrecht
AxionContinu – TolsteegSaffierlaan 103523 RCUtrecht
Keurslager PottSmaragdplein 2233523 EHUtrecht
Weergave met kleinschalige bedrijven van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Utrecht

Ook kantoren en bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Bedrijven laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er nog even door vergaderd moet worden. Als onderneming wil je natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal is dit contractueel geregeld met grote bedrijven voor magnetronmaaltijden in Utrecht. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • De grotere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen op die manier een smakelijke en gezonde maaltijd opeten als u tot laat werkt.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Utrecht in Nederland aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Het avondeten bestaat uit 3 componenten. Om te beginnen hebben we de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Zoals Vegetarische balletjes in satésaus, bami goreng of Gewokte spinazie.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer een half uur op 125 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 10 minuten op 600 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Utrecht.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Utrecht?
De tarieven van maaltijden aan huis liggen ver uit elkaar. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €6,00. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,45) en desserts (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Utrecht. Het betreft professionele keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook kun je soms ook terecht bij zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Utrecht?
Door middel van www.utrecht.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarnaast heb je soms ook recht op zorg via de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Haarzuilens
 • Vleuten
 • De Meern