Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Nieuwegein

Zoek je een leverancier voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Nieuwegein? Aan de hand van deze site tref je tips en adviezen. We omschrijven precies wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Verder bespreken we de actuele soorten gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook aanbieders vergelijken. Tevens kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Liever direct bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioUtrecht
GemeenteNieuwegein
PlaatsNieuwegein
Postcode3431
Website gemeentewww.nieuwegein.nl
kant-en-klaar-maaltijden-nieuwegein

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Nieuwegein?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Spaghetti, tonijn, kappertjes en Sperziebonen. Hierna vind je heel uiteenlopende groepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: Oudere mensen bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zijn super gezond, bevatten weinig toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, en koolhydraatarm, vetarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Studie, hobby’s en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Nieuwegein: welke soorten zijn er?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Nieuwegein dan heb je drie opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijs, herkomst producten en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je bewaart het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Nieuwegein? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaal 2 of 3 keer per maand op locatie geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Erg handig op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-nieuwegein

Aanbod maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder bekijk je een lijst met grote leveranciers van warme maaltijden in Nieuwegein. Per bedrijf verstrekken we details als aanbod en vanafprijs. Druk op de button van een maaltijdvoorziening voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke leveranciers van thuismaaltijden

In de volgende tabel tref je een lijst met plaatselijke maaltijdservices. Dat zijn bijv. supermarkten, cateraars, slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook leveranciers in Giessenlanden, IJsselstein en Montfoort.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Aanschuifdiner De WulverhorstPrins Bernhardstraat 23421 JDOudewater
Keurslager de GraafHoogzandveld 123434 EENieuwegein
Slagerij UlteeLeeuweringerstraat 343421 ACOudewater
Rijnhoven – AntoniushofAntoniushof 13417 JLMontfoort
ZorgSpectrum locatie VreeswijkLekboulevard 103434 GLNieuwegein
Petra’s maaltijdserviceLeisteenoever 13433 DDNieuwegein
BuurtzorgParelduiker 133435 EPNieuwegein
Keurslager van KesterenKruisstraat 33441 BWWoerden
Vitras – Santé PartnersZoutkamperschans 3-63432 TZNieuwegein
ZorgSpectrum locatie De Geinsche HofVuurscheschans 753432 TXNieuwegein
Opsomming met kleinschalige instanties van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Nieuwegein

Ook zakelijke klanten maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand sommen we enkele voorbeelden op van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende leveranciers van magnetronmaaltijden in Nieuwegein. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen een lekkere en gezonde maaltijd opeten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht in een handomdraai klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Nieuwegein de basis aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket vind je een overzicht met de precieze voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een normale kant en klaar maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen zijn er de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. O.a. Pannenkoekenschotel & Kippenpoot tomatensaus, wokgroente, rösti.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Dit doe je in circa een half uur op 100 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Nieuwegein.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Nieuwegein?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel divers. Elke service heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €5,95. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,45) en toetje (vanaf €1,25).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid heb je natuurlijk de maaltijdservice Nieuwegein. Het gaat hier om grootschalige keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Als laatste hebben we nog de zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Nieuwegein?
Via de info op www.nieuwegein.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens zijn er mogelijkheden via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar uw vermogen en inkomen.