Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Montfoort

Wil je lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Montfoort? Op deze pagina verstrekken we een uitgebreide beschrijving. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice inhoudt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Eveneens behandelen we ook de actuele soorten maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdvoorzieningen vergelijken. Als laatste kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De gerechten zijn erg voedzaam en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioUtrecht
GemeenteMontfoort
PlaatsMontfoort
Postcode3417
Website gemeentewww.montfoort.nl
kant-en-klaar-maaltijden-montfoort

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check interessante aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Montfoort?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Rookworst met rijk gevulde erwtensoep of Rundergehaktbal met jus en hutspot. In de box hieronder bekijk je allerlei soorten groepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Oudere mensen bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zitten vol groenten, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor senioren zijn voedzame gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, en koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Families: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, sport en familie en vrienden: we hebben het erg druk. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is vaak nog erg gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Montfoort: wat zijn de mogelijkheden?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Montfoort dan zijn er drie keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over aantal maaltijden, onkosten, herkomst producten en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Montfoort? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Doorgaans elke week 1 keer op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Erg handig op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-montfoort

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hierna bekijk je een database met professionele keukens voor warme maaltijden in Montfoort. Per instantie doorzoek je eenvoudig details als het huidige assortiment en de kosten. Klik op een maaltijdvoorziening voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bedrijven van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna bieden we een verzameling plaatselijke leveranciers. Bijvoorbeeld stichtingen, slagerijen, zorginstellingen, cateraars, supermarkten. Op dit platform vind je ook adresgegevens van partijen in Molenlanden, Hardinxveld-Giessendam en IJsselstein.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting WelzijnsondersteuningKasteelplein 53417 JGMontfoort
ZorgSpectrum locatie De Geinsche HofVuurscheschans 753432 TXNieuwegein
VitrasBeatrixplantsoen 1H3411 DALopik
Santé PartnersPoortdijk 34F3402 BSIJsselstein
Vitras – Santé PartnersZoutkamperschans 3-63432 TZNieuwegein
Aanschuifdiner De WulverhorstPrins Bernhardstraat 23421 JDOudewater
Petra’s maaltijdserviceLeisteenoever 13433 DDNieuwegein
Keurslager de GraafHoogzandveld 123434 EENieuwegein
Slagerij UlteeLeeuweringerstraat 343421 ACOudewater
Rijnhoven – AntoniushofAntoniushof 13417 JLMontfoort
Schema met regionale aanbieders van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Montfoort

Ook zakelijke klanten kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand behandelen we diverse opties van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook verzorgingslocaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met professionele leveranciers van magnetronmaaltijden in Montfoort. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Veel thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen zo een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Montfoort specifiek aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een doorsnee-maaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Zoals Gehakt, bloemkool, aardappelpuree of Pasta/tonijnschotel.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 125 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Montfoort.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Montfoort?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €5,95. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Heb je graag iets voor en na? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,60) en desserts (vanaf €1,30).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je gebruik maken van de maaltijdservice Montfoort. Dat zijn bijvoorbeeld speciaal ingerichte keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Als laatste bestaan er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Montfoort?
Via www.montfoort.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Linschoten