Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Zeist

Zoek je een leverancier voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Zeist? Via onze site vind je relevante info. We vertellen je wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij bespreken we de aanwezige soorten gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan leveranciers vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en het assortiment is gigantische groot. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Onderzoek dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioUtrecht
GemeenteZeist
PlaatsZeist
Postcode3701
Website gemeentewww.zeist.nl
kant-en-klaar-maaltijden-zeist

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Zeist?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals gerechten als: Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten & Lasagna bolognese. In het gedeelte hierna lees je informatie over allerlei soorten groepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Senioren: Oudere mensen die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor ouderen zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden producten ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aanzoutarm, gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, en vegetarisch, diabetes, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen met kinderen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Studie, werk en hobby’s moeten gecombineerd worden. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Werk, hobbies en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken lukt vaak gewoon niet. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Zeist: welke soorten zijn er?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Zeist dan heb je feitelijk drie keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke type maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om aanbod, onkosten, houdbaarheid en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Zeist? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. In de regel elke week 1 keer aan huis geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Ideaal in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-zeist

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het volgende schema verstrekken we een lijst met erkende bezorgers van warme maaltijden in Zeist. Per aanbieder verstrekken we uitleg over het type maaltijden en een prijsindicatie. Klik op een organisatie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van opwarmmaaltijden

In onderstaand schema tref je een overzicht met plaatselijke maaltijdservices. Dat zijn bijv. cateraars, stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, supermarkten. Op deze site vind je ook adresgegevens van partijen in Nieuwegein, Woerden en Stichtse Vecht.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ZonneburgWoudenbergseweg 73701 BAZeist
Keurslagerij van SchiePlanetenbaan 73721 KABilthoven
Restaurant Stichting WarandePostbus 1853700 ADZeist
Zonnehuis ZuiderhofFutenlaan 503645 GEVinkeveen
Huize Het OostenRubenslaan 13723 BMBilthoven
BuurtzorgSophialaan 25 S3708 HBZeist
SPAR MonsBilderdijklaan 1063723 DEBilthoven
Vitras – Santé PartnersHenrica van Erpweg 23732 BGDe Bilt
Vitras – Santé PartnersBergweg 13701 JJZeist
Charim – De LooborchWoudenbergseweg 423701 BCZeist
Weergave met lokale maaltijdservices van bezorgmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Zeist

Met name ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hierna lichten we enkele situaties toe van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In dit soort situaties wil je graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorggroepen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote organisaties voor magnetronmaaltijden in Zeist. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Diverse thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een verse en gezonde maaltijd nuttigen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten klaar!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Zeist zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket staat meestal een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst een ruime portie groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Zoals Ossestaartsoep en Rundergehaktbal in jus.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Dit kan in ongeveer 35 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 850 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Zeist.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Zeist?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €5,50. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,55) en/of een toetje na (vanaf €1,35).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms wordt er ook bezorgd. Verder kan je kiezen voor de maaltijdservice Zeist. Het betreft professionele keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ten derde zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Zeist?
Door middel van www.zeist.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Bosch en Duin
 • Den Dolder
 • Austerlitz