Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden De Ronde Venen

Zoek je een leverancier voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in De Ronde Venen? Via onze site bekijk je tips en adviezen. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Tevens gaan we verder in op de diverse maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
PlaatsDe Ronde Venen
Postcode3641
Website gemeentewww.derondevenen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-de-ronde-venen

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in De Ronde Venen?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een lekkere kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Runder rendang met geurige pandanrijst & Stamppot Boerenkool met rookworst. Hierna bekijk je diverse groepen mensen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Bejaarden: 70-plussers kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze kant-en-klaar producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, gemalen, en vetarm, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen vereisen een goede planning. Boodschappen doen en koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Studeren, muziek en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in De Ronde Venen: welke zijn geschikt?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in De Ronde Venen dan zijn er 3 alternatieven: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. We vertellen je hieronder meer over assortiment, onkosten, herkomst producten en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in De Ronde Venen? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Vaak wekelijks of om de week bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Erg handig in situatie waarbij het koken niet meer gaat of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-de-ronde-venen

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In het schema hieronder vind je een weergave van populaire leveranciers van warme maaltijden in De Ronde Venen. Per organisatie vind je relevante zaken zoals het type maaltijden en de tarieven. Klik op een instelling om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale maaltijdservices van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna check je een lijst met lokale instanties. Dat zijn bijv. stichtingen, cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op dit portaal vind je ook organisaties in Oudewater, Nieuwegein en Utrecht.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij Bader’sDe Passage 203641 AKMijdrecht
Zonnehuis ZuiderhofFutenlaan 503645 GEVinkeveen
EetwinkelVoorstraat 153633 BBVreeland
Uw HuistraiteurRijksstraatweg 423631 ADNieuwersluis
Restaurant Stichting WarandePostbus 1853700 ADZeist
Cateringbedrijf het OventjeCommunicatieweg 12B3641 SEMijdrecht
ZonneburgWoudenbergseweg 73701 BAZeist
Charim – De LooborchWoudenbergseweg 423701 BCZeist
Tympaan-De BaatKerkvaart 23641 EPMijdrecht
Zonnehuis MajellaDorpsstraat 753641 EBMijdrecht
Database met gemeentelijke organisaties van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in De Ronde Venen

Met name ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Bedrijven bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. In dit soort situaties wil je graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgorganisaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met landelijke organisaties voor magnetronmaaltijden in De Ronde Venen. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen een lekkere en gezonde maaltijd gebruiken wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in De Ronde Venen in Nederland aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht bestaat uit 3 onderdelen. Ten eerste heb je natuurlijk de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit oer-Hollandse gerechten, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire verrassingen. Denk aan Speklapje met vleesjus, stamppot andijvie en Kipdrumstick met javaanse nasi.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Dit doe je in circa 25 minuten op 125 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 12 minuten op 600 – 850 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in De Ronde Venen.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in De Ronde Venen?
De kosten van de maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,90. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €5,50. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,30) en nagerecht (vanaf €1,30).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Daarnaast heb je natuurlijk de maaltijdservice De Ronde Venen. Denk dan aan cateraars en/of gespecialiseerde keuken die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Daarnaast kun je soms ook terecht bij zorggroepen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente De Ronde Venen?
Op de website www.derondevenen.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Vinkeveen
 • Mijdrecht
 • Wilnis
 • Waverveen
 • Amstelhoek
 • de Hoef
 • Baambrugge
 • Abcoude