Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Dongen

Zoek je een leverancier voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Dongen? Middels onze site bekijk je een uitgebreide beschrijving. We leggen je uit wat een maaltijdservice is, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Ook bespreken we de aanwezige gerechten opties. Je kunt natuurlijk ook direct voorzieningen vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima en er is heel veel variatie in het aanbod. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar de meestgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteDongen
PlaatsDongen
Postcode5104
Website gemeentewww.dongen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-dongen

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Dongen?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n gezonde kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals eten als: Stamppot boerenkool en Stamppot boerenkool met worst. In onderstaand blok bekijk je heel uiteenlopende groepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Senioren: Ouderen krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Aan de hand van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of juist om op gewicht te komen en blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aanzoutarm, gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, en diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Studie, werk en hobby’s moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, sport en andere bezigheden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Dongen: wat moet ik kiezen?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Dongen dan heb je eigenlijk drie keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type gerecht heeft positieven en negatieven kanten. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, budget, houdbaarheid en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je bewaart het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Dongen? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Gewoonlijk per 6 of 12 stuks aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Een uitkomst op het moment dat u geen keuken heeft en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-dongen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder tref je een database met bekende organisaties voor warme maaltijden in Dongen. Per bezorgservice verstrekken we informatie als aantal maaltijden en budget. Druk op de button van een leverancier om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bezorgservices van thuismaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een overzicht met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Onder andere supermarkten, cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, stichtingen. Op deze website vind je ook organisaties in Tilburg, Goirle en Haaren.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Eethuis van HolstKardinaal van Rossumstraat 655104 HLDongen
Keurslager MutsaersWilhelminaplein 155121 ESRijen
SPAR MaaltijdserviceEuropaplein 455101 VWDongen
Keurslager LaureijsDorpsplein 245094 GJLage Mierde
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
ThebeSint Janstraat 65111 VRBaarle-Nassau
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
Het VershoekskeCor van der Bokstraat 35111 VCBaarle-Nassau
Keurslager van StrienHoofdstraat 645109 ADs Gravenmoer
Tabel met lokaal georiënteerde instellingen van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Dongen

Ook kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Verderop behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentra (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal is dit contractueel geregeld met grote organisaties voor magnetronmaaltijden in Dongen. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je afspraken maken voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kids kunnen dan een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Dongen in Nederland aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, natriumarm, focus op graan- en volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt oer-Hollandse gerechten, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijv. Pastaschotel rode pesto, bleekselderij, tomaten & Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Dongen.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Dongen?
De kosten van de maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,60. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €6,25. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,70) en desserts (vanaf €0,95).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Dongen. Dit zijn vaak cateraars en/of gespecialiseerde keuken die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ten derde zijn er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Dongen?
Op de website www.dongen.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast zijn er mogelijkheden vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • s Gravenmoer