Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Tilburg

Zoek jij opties voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Tilburg? Aan de hand van deze site bieden we alle belangrijke aspecten. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice inhoudt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder gaan we dieper in op de diverse maaltijdopties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar instellingen vergelijken. Tevens kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Ze smaken ontzettend goed en er is heel veel variatie in het aanbod. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Kom je er nog niet helemaal uit? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteTilburg
PlaatsTilburg
Postcode5038
Website gemeentewww.tilburg.nl
kant-en-klaar-maaltijden-tilburg

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Check de huidige aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Tilburg?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een smakelijke kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Populair zijn bijvoorbeeld: Minestronesoep of Kipfilet, appelmoes gekruide gebakken krieltjes. In het gedeelte hierna check je voorbeelden van doelgroepen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Bejaarden: 75-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor bejaarden zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of voor een beter geheugen en meer concentratie. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, zoutarm, gemalen, glutenvrij, en diabetes, vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: School, werken, de sportschool en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Tilburg: wat moet ik kiezen?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Tilburg dan zijn er drie alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo verschillen de op het gebied van: aantal maaltijden, financiën, herkomst producten en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Tilburg? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans wekelijks of om de week aan huis geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-tilburg

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder check je een database met landelijke bezorgers van warme maaltijden in Tilburg. Per leverancier verstrekken we relevante zaken zoals het actuele aanbod en de prijzen. Tik op de knop van een leverancier voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke aanbieders van bezorgmaaltijden

In de volgende tabel check je een verzameling gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, stichtingen, slagerijen. Op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Etten-Leur, Zundert en Drimmelen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
MaaltijdenExpresBoomstraat 1615038 GRTilburg
Van RoesselDorpsstraat 635051 CJGoirle
SPAR AertsBurg. Van de Mortelplein 415037 PJTilburg
Slagerij van de ZandeAmer 55032 AZTilburg
ThebeKerkstraat 45051 LBGoirle
Slagerij van HestTilburgseweg 815051 ABGoirle
Slagerij La CucinaGemullehoekenweg 55061 MAOisterwijk
Keurslager van HoofKreitenmolenstraat 275071 BAUdenhout
Slagerij van der DonkPaletplein 125044 JBTilburg
De WeverDoctor Deelenlaan 65042 ADTilburg
Overzicht met lokale bedrijven van kant-en-klaar maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Tilburg

Ook bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hieronder lichten we enkele situaties toe van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook veel zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Vaak maken zij hiervoor afspraken met grote bezorgers van magnetronmaaltijden in Tilburg. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Diverse thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. Kinderen kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: een smaakvol en voedzaam gerecht snel op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Tilburg specifiek aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. O.a. Kippenbout à la bonne femme en Kipsaté met nasi goreng.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 20 minuten op 100 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Tilburg.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Tilburg?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke bezorgservice heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €5,85. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je meer luxe? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,40).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ook heb je natuurlijk de maaltijdservice Tilburg. Dit zijn vaak professionele keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Daarnaast zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Tilburg?
Door middel van www.tilburg.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Daarbij zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Udenhout
 • Berkel-Enschot