Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Dordrecht

Wil je kant en klaar maaltijden bestellen in Dordrecht? Middels onze site verstrekken we alle belangrijke aspecten. We vertellen je wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij behandelen we ook de diverse maaltijdopties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan aanbieders vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij opties voor zakelijke maaltijden overwegen. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar de meestgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioZuid-Holland
GemeenteDordrecht
PlaatsDordrecht
Postcode3311
Website gemeentewww.dordrecht.nl
kant-en-klaar-maaltijden-dordrecht

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Bekijk alle aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Dordrecht?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het wordt steeds populairder. Selecteer bijvoorbeeld: Kipgehaktballetjes in jus met stamppot prei & Kruudmoes met gortepap. In de volgende paragraaf vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Oudere mensen bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor ouderen is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om gewicht te verliezen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, gemalen, en koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, school en sport hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, muziek en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken is soms teveel gevraagd. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is nog gezond ook. Ze zitten vol met groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Dordrecht: wat is het aanbod?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Dordrecht dan zijn er in feite 3 opties om uit te kiezen: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen hebben te maken met de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, bewaaradviezen en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Dordrecht? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Gewoonlijk wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Een uitkomst op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-dordrecht

Vergelijk diverse maaltijdservices

In de tabel hierna bekijk je een lijst met populaire bezorgers van warme maaltijden in Dordrecht. Per bezorgservice check je details als het actuele aanbod en de tarieven. Druk op de button van een leverancier voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van senioren maaltijden

In onderstaand schema bekijk je een lijst met kleinschalige instellingen. Denk dan aan supermarkten, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, cateraars, stichtingen. Op dit portaal vind je ook aanbieders in Hellevoetsluis, Brielle en Goeree-Overflakkee.

LeverancierAdresPostcodePlaats
SPAR KoellinGrote Markt 753311 BGDordrecht
PZC – DubbelmondeKoningstraat 2903319 PHDordrecht
BuurtzorgRaadhuisstraat 353299 APMaasdam
Hoeksche MaaltijdWaleplein 23291 CZStrijen
Internos thuiszorgWestelijke Parallelweg 503331 EWZwijndrecht
Het WaterwielAdmiraalsplein 7003317 NJDordrecht
Woonzorgcentrum NeboHoofdland 13332 RDZwijndrecht
Slagerij BartenKort Ambachtlaan 1053333 EKZwijndrecht
Stichting Warm AanbevolenRijksstraatweg 1043316 EJDordrecht
Keurslager van VelzenVan Eesterenplein 923315 KTDordrecht
Tabel met lokaal georiënteerde instanties van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Dordrecht

Ook zakelijke klanten kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook verzorgingslocaties (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter is dit contractueel geregeld met landelijke aanbieders van magnetronmaaltijden in Dordrecht. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Ook thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een lekkere en voedzame maaltijd eten rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: groenterijke gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Dordrecht in Nederland aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er 100% Hollandse kost, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Asperge beenham schotel of Rode kool met gehakt schotel.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je plaatst de maaltijd ongeveer een half uur op 110 – 125 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 6 tot 12 minuten op 600 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Dordrecht.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Dordrecht?
De kosten van de maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke bezorgdienst heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,80. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €6,10. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,40) en desserts (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Dordrecht. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Dordrecht?
Aan de hand van www.dordrecht.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Tevens heb je soms ook recht op zorg vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.