Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Edam-Volendam

Zoek jij opties voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Edam-Volendam? Hieronder check je alles wat je moet weten. We leggen je uit wat een maaltijdservice is, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook behandelen we ook de actuele gerecht-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar bedrijven vergelijken. Tevens kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker er er zijn tientallen verschillende gerechten. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
PlaatsEdam-Volendam
Postcode1132
Website gemeentewww.edam-volendam.nl
kant-en-klaar-maaltijden-edam-volendam

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Edam-Volendam?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een smakelijke kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Kipfilet met jus, rodekool en aardappelpuree of Spareribs met patat en salade. In de volgende paragraaf lees je informatie over verschillende groepen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Bejaarden: 75-plussers bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kan men eenvoudig opwarmen. Voor senioren is gezond eten essentieel. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om gewicht te verliezen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, en diabetes, natriumarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Een drukke baan, sport en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is nog gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Edam-Volendam: hoe werkt dat?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Edam-Volendam dan heb je drie keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk soort gerecht kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om assortiment, onkosten, versheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Edam-Volendam? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans 1 of 2 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Zeer geschikt indien u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
bezorgmaaltijd-edam-volendam

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het volgende schema doorzoek je eenvoudig een lijst met bekende leveranciers van warme maaltijden in Edam-Volendam. Per bedrijf vind je relevante zaken zoals aanbod en vanafprijs. Druk op de knop van een maaltijdvoorziening om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna bekijk je een database met lokale maaltijdservices. Onder andere zorginstellingen, cateraars, supermarkten, slagerijen, stichtingen. Op deze site vind je ook leveranciers in Delfzijl, Het Hogeland en Diemen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zorgcirkel – Friese VlaakFriese Vlaak 391132 MPVolendam
Catering MonnickendamHavenstraat 341141 AXMonnickendam
Zorgcirkel – Sint NicolaashofSint Nicolaashof 11131 GTVolendam
Frans Kelders CuisinierDen Ilp 33A1127 PCDen Lip
BuurtzorgHermanus Reyntjeslaan 21141 HCMonnickendam
Vandaag Kook IkJan Nieuwenhuizenplein 111135 WTEdam
Keurslager SpronkHet Spil 401141 SGMonnickendam
Keurslager SpronkZuideinde 141141 VJMonnickendam
Zorgcirkel – De MeerminPaulus Pietersstraat 11135 GSEdam
Keurslager TaamHoogstraat 31135 BZEdam
Opsomming met lokaal georiënteerde bedrijven van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Edam-Volendam

Ook zakelijke klanten hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In onderstaand blok sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er nog even door vergaderd moet worden. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak werken ze samen met erkende aanbieders van magnetronmaaltijden in Edam-Volendam. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Ook thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd eten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Edam-Volendam normaliter aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. In de basis zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En natuurlijk heb je vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en bijzondere recepten. Bijv. Aardappelrösti of Heldere boerengroentesoep.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer 20 minuten op 125 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het ook in de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Edam-Volendam.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Edam-Volendam?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,90. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €5,85. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,55) en desserts (vanaf €1,35).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice Edam-Volendam. Denk dan aan professionele keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Tenslotte zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Edam-Volendam?
Via de uitleg op www.edam-volendam.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Tevens bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Purmer
 • Hobrede
 • Schardam
 • Beets
 • Oosthuizen
 • Warder
 • Middelie
 • Kwadijk
 • Volendam
 • Edam