Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Het Hogeland

Direct mogelijkheden bekijken voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Het Hogeland? Middels onze site lees je meer informatie. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice precies is, en voor wie het geschikt is. Daarbij bespreken we de aanwezige maaltijdopties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Tevens kan je ook opties voor zakelijke maaltijden overwegen. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. De gerechten zijn erg voedzaam er er zijn tientallen verschillende gerechten. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteHet Hogeland
PlaatsHet Hogeland
Postcode9981
Website gemeentewww.hethogeland.nl
kant-en-klaar-maaltijden-het-hogeland

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Het Hogeland?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n lekkere kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Thais gestoofde vis, wilde rijst, doperwten en/of Stamppot boerenkool met een varkenssaucijs. Hierna vind je diverse groepen mensen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Aan de hand van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn niet zo zout en vet en zijn simpel op te warmen. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen te beschermen. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan gemalen, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, en natriumarm, vegetarisch, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Een baan, sport en studie vereisen een goede planning. In korte tijd een maaltijd bereiden is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Studeren, hobby’s en familie en vrienden: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten lukt vaak gewoon niet. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er zitten lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Het Hogeland: wat is het aanbod?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Het Hogeland dan bestaan er 3 keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, tarieven, kwaliteit en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Het Hogeland? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk elke week 1 keer bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst indien het koken niet meer gaat en wanneer opwarmen ook niet gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-het-hogeland

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

Hierna bieden we een lijst met populaire bedrijven voor warme maaltijden in Het Hogeland. Per organisatie tref je relevante zaken zoals assortiment en de kosten. Klik op de button van een bedrijf voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke instanties van bezorgmaaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een lijst met lokale instellingen. Dat zijn bijv. slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen, zorginstellingen, cateraars. Op deze site vind je ook leveranciers in Westerkwartier, Achtkarspelen en Loppersum.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
Stichting Tafeltje-Dek-JeHoofdstraat 1109982 AJUithuizermeeden
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
TSN ThuiszorgOudedijksterweg 39982 HCUithuizermeeden
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
TSN ThuiszorgStreeksterweg 229988 RCUsquert
SPAR DekkersNoorderstraat 209989 AAWarffum
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
Opsomming met lokale bedrijven van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Het Hogeland

Ook zakelijke klanten kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentrums (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met grote leveranciers van magnetronmaaltijden in Het Hogeland. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan soms een levering worden ingepland voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een verse en gezonde maaltijd nuttigen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Het Hogeland zich aan moeten houden. Minimaal 150 gram aan verse groente, zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op de beschrijving staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Het avondeten kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit Hollandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Denk aan Rookworst met stamppot boerenkool en Creoolse visschotel met gekookte aardappelen.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Optie 1 is ongeveer 35 minuten op 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Het Hogeland.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Het Hogeland?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel divers. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,55. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €5,75. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,40) en nagerecht (vanaf €1,00).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop kan je bestellen bij de maaltijdservice Het Hogeland. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorggroepen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Het Hogeland?
Op de website www.hethogeland.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Kantens
 • Eppenhuizen
 • Zandeweer
 • Stitswerd
 • Warffum
 • Oudeschip
 • Oosternieland
 • Oldenzijl
 • Usquert
 • Hornhuizen
 • Eemshaven
 • Uithuizen
 • Uithuizermeeden
 • Roodeschool
 • Houwerzijl
 • Zoutkamp
 • Vierhuizen
 • Lauwersoog
 • Kloosterburen
 • Warfhuizen
 • Eenrum
 • Pieterburen
 • Westernieland
 • Ulrum
 • Mensingeweer
 • Schouwerzijl
 • Wehe-den Hoorn
 • Zuurdijk
 • Leens
 • Tinallinge
 • Rasquert
 • Den Andel
 • Saaxumhuizen
 • Onderdendam
 • Baflo
 • Sauwerd
 • Winsum
 • Wetsinge
 • Adorp
 • Zuidwolde