Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Eijsden-Margraten

Wil je alles weten over verse kant en klaar maaltijden bestellen in Eijsden-Margraten? Via onze site vind je alle belangrijke aspecten. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en wie er gebruik van kan maken. Eveneens behandelen we ook de aanwezige maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct organisaties vergelijken. Tevens kan je ook mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. De smaak is echt prima er er zijn tientallen verschillende gerechten. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je nog brandende vragen? Bekijk dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
PlaatsEijsden-Margraten
Postcode6269
Website gemeentewww.eijsden-margraten.nl
kant-en-klaar-maaltijden-eijsden-margraten

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Check alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Eijsden-Margraten?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Pastaschotel: kip met broccoli of Bami, quorn, satésaus. In onderstaande tekst lees je informatie over verschillende groepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De maaltijden zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor bejaarden is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerk oplossingen geboden. Denk bijvoorbeeld aangemalen, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, en diabetes, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: School, werken, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Eijsden-Margraten: welke zijn geschikt?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Eijsden-Margraten dan zijn er in feite 3 alternatieven: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijdvorm kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen hebben te maken met de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, kosten, versheid en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Eijsden-Margraten? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Gewoonlijk om de week bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Ideaal wanneer het koken niet meer gaat of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-eijsden-margraten

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder vind je een opsomming van erkende bezorgers van warme maaltijden in Eijsden-Margraten. Per aanbieder bekijk je informatie als assortiment en de prijzen. Druk op de knop van een maaltijdvoorziening voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder tref je een verzameling plaatselijke leveranciers. Onder andere slagerijen, cateraars, supermarkten, zorginstellingen, stichtingen. Elders op deze website vind je ook aanbieders in Sittard-Geleen, Stein en Maastricht.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Keurslagerij PinckaersKerkstraat 12A6245 CBEijsden
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
SPAR MaaltijdserviceKerkstraat 16321 AHWijlre
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
Database met kleinschalige bezorgservices van senioren maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Eijsden-Margraten

Ook bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Bedrijven bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentra (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal maken zij hiervoor afspraken met bekende leveranciers van magnetronmaaltijden in Eijsden-Margraten. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je informeren naar het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen zo een lekkere en gezonde maaltijd nemen alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Eijsden-Margraten aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos vind je informatie over de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Het avondeten bestaat uit 3 componenten. Allereerst een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Maaltijdsalade met kip en avocado en Schnitzel pepersaus.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer 25 minuten op 125 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 6 tot 10 minuten op 500 – 650 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Eijsden-Margraten.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Eijsden-Margraten?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel divers. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €5,75. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,45) en desserts (vanaf €1,00).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast kan je gebruik maken van de maaltijdservice Eijsden-Margraten. Dat zijn bijvoorbeeld grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Daarnaast zijn er ook nog zorggroepen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Eijsden-Margraten?
Door middel van www.eijsden-margraten.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Scheulder
 • Mheer
 • Margraten
 • Bemelen
 • Cadier en Keer
 • Sint Geertruid
 • Banholt
 • Gronsveld
 • Eijsden
 • Noorbeek
 • Eckelrade