Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Sittard-Geleen

Opties achterhalen voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Sittard-Geleen? Hieronder vind je aanvullende details. We omschrijven precies wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook leggen we alles uit over de verschillende gerecht-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het geheel smaakt er lekker en er is heel veel variatie in het aanbod. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst de meestgestelde vragen. Liever direct bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioLimburg
GemeenteSittard-Geleen
PlaatsSittard-Geleen
Postcode6131
Website gemeentewww.sittard-geleen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-sittard-geleen

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Check alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Sittard-Geleen?

Vind jij koken niet leuk? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Bruine bonensoep of Rode kool met appel. In het gedeelte hierna bekijk je meerdere segmenten Nederlanders die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: Senioren hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Dankzij speciale senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De menu’s zijn super gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of juist om op gewicht te komen en blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, eiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, en vegetarisch, diabetes, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. School, een drukke baan en sport/muziek moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even snel een maaltijd maken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Starters: Studeren, muziek en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Sittard-Geleen: wat is het aanbod?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Sittard-Geleen dan bestaan er drie keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk soort gerecht heeft zo zijn voors en tegens. Let goed op de verschillen in aanbod, budget, kwaliteit en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Sittard-Geleen? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans 1 of 2 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Erg handig wanneer u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-sittard-geleen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna vind je een opsomming van bekende organisaties voor warme maaltijden in Sittard-Geleen. Per organisatie verstrekken we uitleg over assortiment en de prijzen. Druk op de knop van een maaltijdvoorziening voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde leveranciers van bezorgmaaltijden

In de tabel hierna check je een database met lokale organisaties. Onder andere welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen, zorginstellingen, supermarkten. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Nederweert, Roermond en Leudal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager VinkSteenweg 186131 BESittard
Keurslagerij LeclerqPieterstraat 76166 ANGeleen
Keurslager HoltrustAan de Greune Paol 496127 BHGrevenbicht
Traiteur DohmenGeentstraat 706121 ZCBorne
BuurtzorgValderstraat 47a6171 ELStein
BuurtzorgDaalstraat 1a6165 THGeleen
Slagerij EidamsRaadhuisplein 586171 JCStein
SPAR MaaltijdserviceBongerd 86176 AWSpaubeek
Keurslager van MontfortRomeinenstraat 86132 GNSittard
BuurtzorgWilhelminastraat 216131 KLSittard
Opsomming met kleinschalige bezorgservices van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Sittard-Geleen

Ook bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Verderop behandelen we diverse opties van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als het personeel ‘s avond overwerkt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook veel zorginstellingen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende aanbieders van magnetronmaaltijden in Sittard-Geleen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan je afspraken maken voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen als u tot laat werkt.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Sittard-Geleen de basis aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op de sticker op de doos vind je de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Bijv. Gebonden tomatensoep en Spinazie à la crème met champignons.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 110 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 5 – 12 minuten op 550 – 750 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Sittard-Geleen.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Sittard-Geleen?
De kosten van de maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,65. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €5,95. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,60) en desserts (vanaf €1,15).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede kan je je wenden tot de maaltijdservice Sittard-Geleen. Het gaat hier om grootschalige keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgverleners en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Sittard-Geleen?
Via www.sittard-geleen.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Daarbij zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Geleen
 • Windraak
 • Munstergeleen
 • Guttecoven
 • Limbricht
 • Einighausen
 • Sittard
 • Grevenbicht
 • Obbicht
 • Papenhoven
 • Holtum
 • Buchten
 • Born