Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Leudal

Opties achterhalen voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Leudal? Via onze site tref je meer informatie. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Eveneens vertellen we meer over de verschillende gerecht-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar bedrijven vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij zakelijke mogelijkheden bekijken. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioLimburg
GemeenteLeudal
PlaatsLeudal
Postcode6093
Website gemeentewww.leudal.nl
kant-en-klaar-maaltijden-leudal

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Bekijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Leudal?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een verse kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het wordt steeds populairder. Populair zijn bijvoorbeeld: Sucadelapje, sperziebonen, aardappelpuree en/of Macaronischotel bolognese. Hierna bekijk je enkele voorbeelden van groepen mensen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor veel diëten en allergieën worden producten ontwikkeld. Typische voorbeelden zijn zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen, en koolhydraatarm, vetarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Drukke gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. School, een drukke baan en sport/muziek moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Studie, de sportschool en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Leudal: waar kan ik uit kiezen?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Leudal dan zijn er in feite 3 keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen zitten ‘m met name in aanbod, budget, bewaaradviezen en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Leudal? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Meestal om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Ideaal op het moment dat u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-leudal

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder verstrekken we een weergave van landelijke bezorgers van warme maaltijden in Leudal. Per organisatie bekijk je informatie als het huidige assortiment en het tarief. Tik op de button van een leverancier voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instanties van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een overzicht met lokale maaltijdservices. Dat zijn bijv. zorginstellingen, stichtingen, cateraars, slagerijen, supermarkten. Op dit portaal vind je ook organisaties in Maasgouw, Cranendonck en Roermond.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Proteion – De KreppelCatharina Daemenstraat 16093 KEHeythuysen
BuurtzorgStationsstraat 916114 GBSusteren
Ik Ook Voor Jou Robin SeurenMolenweg 576088 APRoggel
SPAR KuijpersHoogstraat 76086 BHNeer
Traiteur DohmenGeentstraat 706121 ZCBorne
VleugelzorgHoogveldsweg 286102 CBEcht
Keurslager HoltrustAan de Greune Paol 496127 BHGrevenbicht
Keurslager VinkSteenweg 186131 BESittard
SPAR SyncoDorpstraat 916095 AGBaexem
Woonzorgcentrum St. CharlesOp de Bos 26093 NCHeythuysen
Weergave met kleinschalige instellingen van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Leudal

Ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Verderop sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentra (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met populaire keukens voor magnetronmaaltijden in Leudal. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten en het drinken.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. Kinderen kunnen daardoor een gezonde en voedzame maaltijd gebruiken alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Ontdek de voordelen: een smaakvol en voedzaam gerecht in een handomdraai klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Leudal zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 onderdelen. Allereerst een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit oer-Hollandse gerechten, recepten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. O.a. Zalm in dillesaus en Kippenpoot met doperwtjes wortel.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Dit kan in ongeveer 35 minuten op 120 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Leudal.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Leudal?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €5,75. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en toetje (vanaf €1,35).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Daarnaast kan je kiezen voor de maaltijdservice Leudal. Onder andere grootschalige keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Leudal?
Op de website www.leudal.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen vanuit de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Grathem
 • Heythuysen
 • Baexem
 • Horn
 • Nunhem
 • Buggenum
 • Haelen
 • Heibloem
 • Roggel
 • Neer
 • Kelpen-Oler
 • Neeritter
 • Ittervoort
 • Hunsel
 • Haler
 • Ell