Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Maastricht

Wil je alles weten over kant en klaar maaltijden bestellen in Maastricht? Aan de hand van deze site lees je tips en adviezen. We leggen je uit wat een maaltijdservice inhoudt, en wie er gebruik van kan maken. Evenzeer gaan we dieper in op de beschikbare gerechten opties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan organisaties vergelijken. Tevens kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker en het assortiment is gigantische groot. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar de vragensectie (FAQ). Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioLimburg
GemeenteMaastricht
PlaatsMaastricht
Postcode6211
Website gemeentewww.gemeentemaastricht.nl
kant-en-klaar-maaltijden-maastricht

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check de lopende aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Maastricht?

Houd je niet van koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een lekkere kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Gestoofde spitskool & Gekruide speklap. In het gedeelte hierna tref je enkele voorbeelden van groepen mensen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Senioren en ouderen: Oudere mensen bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zijn super gezond, bevatten weinig toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor de oudere doelgroep zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, en vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: School, werken, sport en afspraken met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Maastricht: hoe werkt dat?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Maastricht dan zijn er 3 alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft positieven en negatieven kanten. We vertellen je hieronder meer over assortiment, prijzen, herkomst producten en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Maastricht? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Doorgaans elke week 1 keer bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. De oplossing indien u niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-maastricht

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder check je een opsomming van erkende aanbieders van warme maaltijden in Maastricht. Per instantie bekijk je uitleg over aanbod en budget. Tik op de button van een bedrijf voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bedrijven van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder check je een lijst met regionale instellingen. Dat zijn bijv. welzijnsorganisaties, cateraars, supermarkten, slagerijen, stichtingen. Op dit portaal vind je ook organisaties in Leudal, Echt-Susteren en Stein.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Envida MaaltijdenAbtstraat 2a6211 LSMaastricht
ZorgpuntClavecymbelstraat 73 a6217 CSMaastricht
Veronique KooktAdres: Wethouder Sangersstraat 466191 NABeek
Slagerij VeugenMarkt 100a6191 JKBeek
Daniels KeukenCassedonk 146218 GLMaastricht
BuurtzorgAureliushof 129 A6215 SRMaastricht
SPAR GarnierPast.Moormanstraat 1606219 AXMaastricht
Marieke Mourmans ‘t SteelpannetjeHeerderweg 976224 LBMaastricht
Keurslager WeversHerculeshof 136215 BCMaastricht
De BeyartBrusselsestraat 386211 PGMaastricht
Database met lokale maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Maastricht

Juist bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In onderstaand blok sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgorganisaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter hebben ze een overeenkomst met landelijke keukens voor magnetronmaaltijden in Maastricht. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen dan een lekkere en gezonde maaltijd opeten alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: een smaakvol en voedzaam gerecht moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde warme maaltijd in Maastricht in Nederland aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd kent 3 onderdelen. Ten eerste hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijv. Wild Crunches en Nekkarbonade, spruitjes, aardappelpuree.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst de maaltijd ongeveer 35 minuten op 100 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 500 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Maastricht.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Maastricht?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,50. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,25. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,60) en nagerecht (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook heb je natuurlijk de maaltijdservice Maastricht. We hebben het dan over cateringbedrijven en grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ten derde is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Maastricht?
Aan de hand van www.gemeentemaastricht.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.