Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Gennep

Zoek je een leverancier voor kant en klaar maaltijden bestellen in Gennep? Via onze site tref je relevante info. We vertellen je wat een maaltijdservice is, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Ook bespreken we de huidige type maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Tevens kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen de vragensectie (FAQ). Wil je vandaag nog bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioLimburg
GemeenteGennep
PlaatsGennep
Postcode6591
Website gemeentewww.gennep.nl
kant-en-klaar-maaltijden-gennep

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Gennep?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het wordt steeds populairder. Probeer onder andere: Slavink, prei à la crème, gekookte aardappelen en/of Rookworst met vleesjus, stamppot andijvie. In de box hieronder check je voorbeelden van doelgroepen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: Ouderen krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Door het bestellen van senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze producten zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 75-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, en vetarm, diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Door die service blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Studie, hobby’s en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er zitten lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Gennep: hoe werkt dat?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Gennep dan zijn er in feite 3 keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Hieronder lees je meer over de breedte van het assortiment, prijs, kwaliteit en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Gennep? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Na bezorging zet je het in de vriezer. In de regel elke 2 weken op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Zeer geschikt op het moment dat u zelf niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-gennep

Vergelijk diverse maaltijdservices

In de volgende tabel verstrekken we een verzameling landelijke leveranciers van warme maaltijden in Gennep. Per leverancier verstrekken we uitleg over het actuele aanbod en een prijsindicatie. Druk op de button van een instantie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke organisaties van bezorgmaaltijden

In de tabel hierna bekijk je een opsomming van kleinschalige leveranciers. Bijvoorbeeld cateraars, welzijnsorganisaties, slagerijen, zorginstellingen, stichtingen. Op deze website vind je ook organisaties in Kerkrade, Nijmegen en Heumen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
BuurtzorgGroesbeekseweg 76585 KEMook
SPAR MaaltijdservicePrinsenweg 136584 AZMolenhoek
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
Schema met plaatselijke maaltijdvoorzieningen van opwarmmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Gennep

Ook bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hieronder lichten we enkele situaties toe van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen werken ze samen met erkende aanbieders van magnetronmaaltijden in Gennep. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd krijgen alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Gennep in Nederland aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket staat meestal een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een normale kant en klaar maaltijd bestaat uit 3 onderdelen. In de basis heb je natuurlijk de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Gegrilde kippenpoot of Gebonden goulashsoep.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 125 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 4 tot 8 minuten op 550 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Gennep.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Gennep?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel wisselend. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (circa €6,25. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,35) en dessert (vanaf €1,20).

Welk type leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice Gennep. Denk dan aan speciaal ingerichte keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Daarnaast zijn er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Gennep?
Op www.gennep.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Heijen
 • Ven-Zelderheide
 • Ottersum
 • Milsbeek