Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Nijmegen

Zoek jij opties voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Nijmegen? Op deze pagina bieden we een uitgebreide beschrijving. We leggen je uit wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Daarbij behandelen we ook de diverse gerecht-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Tevens kan je ook zakelijke mogelijkheden bekijken. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGelderland
GemeenteNijmegen
PlaatsNijmegen
Postcode6511
Website gemeentewww.nijmegen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-nijmegen

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk de huidige aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Nijmegen?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n verse kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Probeer onder andere: Kipsaté met nasi goreng of Sperziebonen. In de box hieronder lees je informatie over meerdere segmenten Nederlanders die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Met behulp van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De maaltijden zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Studie, werk en hobby’s moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Studeren, sport en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Er gaan lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Nijmegen: welke soorten zijn er?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Nijmegen dan heb je feitelijk 3 varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, budget, herkomst producten en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Nijmegen? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Meestal elke 2 weken afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Erg handig in situatie waarbij het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-nijmegen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hierna bieden we een verzameling erkende aanbieders van warme maaltijden in Nijmegen. Per leverancier tref je details als het soort gerechten dat ze aanbieden en een prijsindicatie. Klik op de knop van een leverancier voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige organisaties van magnetronmaaltijden

Hieronder check je een verzameling lokaal georiënteerde bezorgservices. Voorbeelden zijn supermarkten, zorginstellingen, slagerijen, stichtingen, cateraars. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Simpelveld, Landgraaf en Brunssum.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Kookservice Paul SchobbenZaunbrechersstraat 16471 VREygelshoven
KnetterversProf Cornelissenstraat 26524 PJNijmegen
Slagerij VanthoorLaurastraat 96471 JGEygelshoven
BuurtzorgVeldhofstraat 496471 CDEygelshoven
Langer Thuis NijmegenPanovenlaan 16525 DZNijmegen
BliXem Eetcafé en WinkelGroesbeekseweg 756524 CSNijmegen
Restaurant De DrukkerijKanunnik Faberstraat 76525 TPNijmegen
BerchmanianumHoutlaan 46525 XZNijmegen
BuurtzorgCipresstraat 1546523 HRNijmegen
étuméDaalseweg 56521 GENijmegen
Tabel met regionale bedrijven van bezorgmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Nijmegen

Ook bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Bijgaand sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls maken zij hiervoor afspraken met professionele organisaties voor magnetronmaaltijden in Nijmegen. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zodoende een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Nijmegen in de regel aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er een Nederlandse stamppot, lekkere seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. O.a. Gepaneerde kipschnitzel & Gebakken krieltjes.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 35 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 750 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Nijmegen.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Nijmegen?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type gerecht heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (vanaf €6,45. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,35) en toetje (vanaf €0,95).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Allereerst heb je supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast is er de maaltijdservice Nijmegen. Voorbeelden zijn speciaal ingerichte keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Nijmegen?
Via www.nijmegen.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarnaast heb je soms ook recht op zorg vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lent