Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Gilze en Rijen

Wil je lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Gilze en Rijen? Via deze website lees je alles wat je moet weten. We omschrijven precies wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook gaan we verder in op de aanwezige type maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct aanbieders vergelijken. Tevens kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
PlaatsGilze en Rijen
Postcode5121
Website gemeentewww.gilzerijen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-gilze-en-rijen

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Check de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Gilze en Rijen?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Populair zijn bijvoorbeeld: Kip kerrie ananas met aardappel en mexicomix & Kip piri piri, gebakken wedges, wokgroenten. In onderstaande tekst tref je voorbeelden van doelgroepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren: 75-plussers hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze gerechten zitten vol groenten, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor bejaarden is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol en ook om mentaal gezond te blijven. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor vrijwel ieder dieet worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, gemalen, lactosevrij, zoutarm, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies en vrienden wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studeren, hobby’s en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Gilze en Rijen: wat is het aanbod?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Gilze en Rijen dan heb je eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Hieronder lees je meer over assortiment, onkosten, herkomst producten en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Gilze en Rijen? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. In de regel per box van 6 gerechten bij je thuisbezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Ideaal in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-gilze-en-rijen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een opsomming van bekende organisaties voor warme maaltijden in Gilze en Rijen. Per aanbieder bekijk je details als het type maaltijden en vanafprijs. Tik op de button van een aanbieder voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke leveranciers van kant-en-klaar maaltijden

Hierna vind je een weergave van kleinschalige bezorgservices. Denk dan aan cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties, slagerijen, stichtingen. Op deze site vind je ook adresgegevens van partijen in Oisterwijk, Haaren en Dongen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager MutsaersWilhelminaplein 155121 ESRijen
Slagerij MutsaersDoctor Kuyperlaan 1795142 TCWaalwijk
ThebeSint Janstraat 65111 VRBaarle-Nassau
Het VershoekskeCor van der Bokstraat 35111 VCBaarle-Nassau
Actief ZorgIndustrieweg 485145 PWWaalwijk
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
Keurslager van VugtGrotestraat 1335151 BKDrunen
Lekker Gewoon Uit LoonGerlachusstraat 755175 AKLoon op Zand
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
Overzicht met gemeentelijke aanbieders van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Gilze en Rijen

Ook bedrijven en kantoren hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als werkgever wil je dan graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook veel zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met erkende bedrijven voor magnetronmaaltijden in Gilze en Rijen. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kinderen kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Gilze en Rijen zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking vind je de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een opwarmmaaltijd?
Een gemiddelde maaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Ten eerste heb je natuurlijk de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er 100% Hollandse kost, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. Bijv. Gehaktbal, andijvie à la crème, aardappelpuree & Reepjes kalkoenvlees in saus.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 25 minuten op 120 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 4 – 10 minuten op 550 – 750 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Gilze en Rijen.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Gilze en Rijen?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices variëren nogal. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €6,10. Voor een warme levering (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,55) en nagerecht (vanaf €0,95).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice Gilze en Rijen. We hebben het dan over cateraars en/of gespecialiseerde keuken die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Gilze en Rijen?
Aan de hand van www.gilzerijen.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Verder heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Rijen
 • Gilze
 • Hulten
 • Molenschot