Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Gorinchem

Zoek jij opties voor kant en klaar maaltijden bestellen in Gorinchem? Hieronder bekijk je meer informatie. We leggen je uit wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Daarbij vertellen we meer over de aanwezige soorten gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje instellingen vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Ze smaken ontzettend goed en het assortiment is gigantische groot. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioZuid-Holland
GemeenteGorinchem
PlaatsGorinchem
Postcode4205
Website gemeentewww.gorinchem.nl
kant-en-klaar-maaltijden-gorinchem

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Check alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Gorinchem?

Houd je niet van koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een gezonde kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Zoals eten als: Kipnuggets, kerriesaus, gebakken aardappelen en Kip in kerriesaus, doperwten, rijst. In de volgende paragraaf check je heel uiteenlopende groepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Oudere mensen krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Aan de hand van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten zijn super gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, en diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies en vrienden moeten gecombineerd worden. Even snel een maaltijd maken schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Werk, school, de fitness en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is vaak geen optie. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Gorinchem: hoe werkt dat?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Gorinchem dan bestaan er 3 alternatieven: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke type maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijs, herkomst producten en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je bewaart het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Gorinchem? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Doorgaans 1 of 2 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Zeer geschikt indien zelfstandig koken tot het verleden behoort en wanneer opwarmen ook niet gaat. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
bezorgmaaltijd-gorinchem

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het volgende schema verstrekken we een lijst met landelijke bezorgers van warme maaltijden in Gorinchem. Per organisatie tref je details als het type maaltijden en de kosten. Selecteer een leverancier voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna check je een database met gemeentelijke aanbieders. Onder andere zorginstellingen, cateraars, supermarkten, slagerijen, stichtingen. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook organisaties in Neder-Betuwe, Culemborg en Vijfheerenlanden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Voor U Gekookt De Groentetuin RuitenbergSchoutstraat 474204 BBGorinchem
Keurslagerij MuilwijkPrinsengracht 344233 EWAmeide
Slagerij van der BurgGeldersestraat 364191 BCGeldermalsen
Petra`s maaltijdserviceKoningin Julianaplantsoen 24181 BLWaardenburg
Tafeltje-DekjeAaksterveld 1524233 GDAmeide
BuurtzorgMolenlaan 34214 EAVuren
Tafeltje Dekje PresentPr. Marijkeweg 344233 HMAmeide
Keurslager BartenDokter H. de Vriesplein 44241 BEArkel
SPAR van der BeekMildijk 1114214 DRVuren
Keurslager VisserDoctor H.B. Wiardi Beckmanplein 514207 NAGorinchem
Database met regionale maaltijdservices van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Gorinchem

Ook bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal werken ze samen met bekende leveranciers van magnetronmaaltijden in Gorinchem. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. Kinderen kunnen op die manier een gezonde en voedzame maaltijd eten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Gorinchem de basis aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, zoutbeperkt, het liefst gekookt met volkoren artikelen, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op de omdoos staat meestal een tabel met de precieze voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een reguliere maaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt genieten van 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Varkenslapjes in jus en Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 25 – 40 minuten op 110 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 6 – 12 minuten op 600 – 800 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Gorinchem.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Gorinchem?
De prijzen van de gerechten zijn heel divers. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (gemiddeld €6,55. Voor een tafeltje dekje maaltijd ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,75) en dessert (vanaf €1,15).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Gorinchem. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Tenslotte onderscheiden we nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Gorinchem?
Via de info op www.gorinchem.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Dalem