Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Helmond

Zoek je een leverancier voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Helmond? Middels onze site lees je alles wat je moet weten. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice precies is, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook gaan we verder in op de actuele maaltijd-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook aanbieders vergelijken. Als laatste kan je ook informeren naar zakelijke oplossing. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staat binnen mum van tijd op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Zijn er onduidelijkheden? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteHelmond
PlaatsHelmond
Postcode5707
Website gemeentewww.helmond.nl
kant-en-klaar-maaltijden-helmond

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Check de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Helmond?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals maaltijden als: Naturel-pannenkoek & Hamlapje in jus met stamppot andijvie. Hieronder beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: Oudere mensen hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de werking van hersenen te stimuleren. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, lactosevrij, en natriumarm, koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, feestjes en hobbies vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Starters: Werk, school, de sportschool en familie en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Helmond: welke zijn geschikt?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Helmond dan heb je feitelijk drie keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, smaak en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Helmond? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Doorgaans wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Een uitkomst indien u geen beschikking heeft over een keuken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-helmond

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna tref je een lijst met landelijke keukens voor warme maaltijden in Helmond. Per bezorgservice doorzoek je eenvoudig uitleg over aanbod en de prijzen. Klik op de knop van een bezorgservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdservices van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een overzicht met lokale instellingen. Bijvoorbeeld zorginstellingen, cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties, slagerijen. Op deze site vind je ook adresgegevens van partijen in Geldrop-Mierlo, Nuenen, Gerwen en Nederwetten en Oirschot.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Vitalis – CasatondaFrans Joseph van Thielpark 815707 BXHelmond
Keurslager KoppensPostelstraat 37B5711 EMSomeren
BuurtzorgBraakse Bosdijk 25703 HZHelmond
ZuidZorg WijkzorgGeysendorfferstraat 1F5703 GAHelmond
BuurtzorgLaan ten Roode 71 d5711 GBSomeren
Keurslager VogelsDe Plaetse 765708 ZJHelmond
Woonzorgcentrum EegelshoeveTer Hofstadlaan 2015711 VGSomeren
SPAR VerhoevenOffermansstraat 25715 ANLierop
Savant ZorgSteenovenweg 45708 HNHelmond
Slagerij GoossensSteenweg 315707 CEHelmond
Database met kleinschalige maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Helmond

Ook kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hierna behandelen we diverse opties van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf kun je dan via de cateraar zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentra (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Dikwijls is dit contractueel geregeld met erkende bedrijven voor magnetronmaaltijden in Helmond. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je advies inwinnen over het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen zo een verse en gezonde maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Helmond zich aan moeten houden. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), weinig zout (max 2 gram), focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een normale kant en klaar maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Als eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijv. Rundvlees, rode kool, aardappelpuree en Chili con carne met rijst-groenteschotel.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het klaarmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 125 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 tot 10 minuten op 550 – 750 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Helmond.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Helmond?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,55. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (vanaf €6,45. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,60) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,30).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice Helmond. Het gaat hier om professionele keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tevens hebben we nog de zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Helmond?
Op www.helmond.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.