Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Hendrik-Ido-Ambacht

Wil je kant en klaar maaltijden bestellen in Hendrik-Ido-Ambacht? Via deze website bekijk je meer informatie. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice precies is, en wie er gebruik van kan maken. Ook vertellen we meer over de verschillende maaltijdopties. Snel bestellen? Je kunt hier ook aanbieders vergelijken. Op grotere schaal bestellen? Dan kan jij zakelijke mogelijkheden bekijken. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Kom je er nog niet helemaal uit? Onderzoek dan eerst de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
PlaatsHendrik-Ido-Ambacht
Postcode3342
Website gemeentewww.h-i-ambacht.nl
kant-en-klaar-maaltijden-hendrik-ido-ambacht

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Bekijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Hendrik-Ido-Ambacht?

Ben jij geen goede kok? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een verse kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Probeer onder andere: Pastaschotel of Nekkarbonade, spruitjes, aardappelpuree. In het gedeelte hierna vind je enkele voorbeelden van groepen mensen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Ouderen: 75-plussers krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Door het bestellen van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om gewicht te verliezen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor veel diëten en allergieën zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, zoutarm, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Families met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Studie, werk en hobby’s moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, muziek en feestjes met vrienden: we hebben het erg druk. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Hendrik-Ido-Ambacht: welke zijn geschikt?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Hendrik-Ido-Ambacht dan zijn er 3 alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in assortiment, prijs, houdbaarheid en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Hendrik-Ido-Ambacht? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaliter elke week 1 keer bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst indien u niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-hendrik-ido-ambacht

Vergelijk diverse maaltijdservices

In het schema hierna doorzoek je eenvoudig een database met grote aanbieders van warme maaltijden in Hendrik-Ido-Ambacht. Per organisatie bekijk je praktische info zoals aantal maaltijden en het tarief. Tik op de knop van een maaltijdvoorziening voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke organisaties van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder bekijk je een overzicht met lokale bezorgservices. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen, supermarkten, stichtingen. Op dit portaal vind je ook organisaties in Westvoorne, Goeree-Overflakkee en Dordrecht.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik-Ido-Ambacht
Keurslager CompeerEspenhof 103355 BMPapendrecht
Ambacht aan tafelZomertaling 73341 DBHendrik Ido Ambacht
Slagerij BartenKort Ambachtlaan 1053333 EKZwijndrecht
Versplaza Jan NoorlandRembrandtlaan 59 A3362 ADSliedrecht
Rowdy’s CateringBeukmolen 713352 ABPapendrecht
Stichting WaardeburghBonkelaarplein 123363 ELSliedrecht
Welzijnswerk – Het BonkelaarhuisBonkelaarplein 73363 ELSliedrecht
Rivas – De MarktMarkt 243351 PBPapendrecht
Keurslager VlotLouwersplein 133343 RCHendrik-Ido-Ambacht
Overzicht met regionale organisaties van opwarmmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Hendrik-Ido-Ambacht

Juist bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Bedrijven laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal maken zij hiervoor afspraken met bekende bedrijven voor magnetronmaaltijden in Hendrik-Ido-Ambacht. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen op die manier een verse en gezonde maaltijd gebruiken nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Probeer het nu zelf: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Hendrik-Ido-Ambacht normaliter aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
De basissamenstelling van een gerecht wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst zijn er de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er oer-Hollandse gerechten, seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Bijv. Procureurlapje met groenten & Hollandse erwtensoep met rookworst.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je plaatst de maaltijd ongeveer 30 minuten op 120 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een doorsnee-maaltijd doe je dit in circa 4 tot 8 minuten op 550 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Hendrik-Ido-Ambacht.

Wat betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Hendrik-Ido-Ambacht?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke aanbieder heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,55. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €5,85. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,30) en desserts (vanaf €1,10).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast kan je je wenden tot de maaltijdservice Hendrik-Ido-Ambacht. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht?
Op www.h-i-ambacht.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarbij bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw vermogen en inkomen.