Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Heusden

Direct mogelijkheden bekijken voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Heusden? Aan de hand van deze site tref je een uitgebreide beschrijving. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice precies is, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij leggen we alles uit over de actuele soorten maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct maaltijdservices vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan informeren naar zakelijke oplossing. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen er er zijn tientallen verschillende gerechten. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Brabant
GemeenteHeusden
PlaatsHeusden
Postcode5251
Website gemeentewww.heusden.nl
kant-en-klaar-maaltijden-heusden

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Check de lopende aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Heusden?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n gezonde kant en klaar maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Rundvlees in saus en Appelcompote met vanille. In de box hieronder beschrijven we enkele voorbeelden van groepen mensen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Senioren: 75-plussers laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Aan de hand van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De menu’s zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en warmt men binnen een paar minuten op. Voor bejaarden zijn voedzame gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de hersenen gezond te houden. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, en vetarm, natriumarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Families met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Een gezonde maaltijd klaarmaken lukt dan niet altijd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: Studeren, de sportschool en andere bezigheden: we hebben het erg druk. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Heusden: wat is het aanbod?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Heusden dan zijn er in feite 3 alternatieven: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Iedere maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met aanbod, tarieven, bewaaradviezen en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Heusden? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Dikwijls per box van 6 gerechten aan huis geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. De oplossing als zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-heusden

Vergelijk diverse maaltijdservices

In het schema hieronder check je een weergave van landelijke leveranciers van warme maaltijden in Heusden. Per bezorgservice doorzoek je eenvoudig informatie als aantal maaltijden en de kosten. Selecteer een aanbieder voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bezorgservices van kant-en-klaar maaltijden

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een database met lokaal georiënteerde maaltijdservices. Dat zijn bijv. supermarkten, cateraars, slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook organisaties in Baarle-Nassau, Gilze en Rijen en Loon op Zand.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lisette KooktStriensestraat 315241 AWRosmalen
Stichting VughterstedeMolenrijnselaan 485262 TNVught
Slagerij van OerleLokerenpassage 1165235 KSs-Hertogenbosch
Keurslagerij VerhoevenHelftheuvelpassage 2325224 APDen Bosch
Keurslager CooijmansNieuwstraat 735271 ACSint-Michielsgestel
Slagerij JacobsMoleneindplein 1165262 CMVught
Maaltijdservice SchuurmansBramerslandstraat 15275 HEDen Dungen
Zorggroep Elde MaasduinenPostbus 745280 ABBoxtel
Ton KantersRaadhuisstraat 3F5261 EHVught
Keurslager HolMercuriusplein 625258 AXBerlicum
Weergave met lokaal georiënteerde instellingen van magnetronmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Heusden

Ook bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met professionele aanbieders van magnetronmaaltijden in Heusden. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd gebruiken rond half 6 in de avond.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Heusden normaliter aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, slechts beperkt zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking vind je informatie over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een reguliere maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. In de basis zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Denk aan Gebakken witvis & Hamlapje in jus.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 25 – 40 minuten op 110 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 600 – 800 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Heusden.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Heusden?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,50. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,45. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,75) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,15).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Allereerst heb je supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice Heusden. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Heusden?
Via www.heusden.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Oudheusden
 • Herpt
 • Hedikhuizen
 • Heesbeen
 • Doeveren
 • Haarsteeg
 • Nieuwkuijk
 • Vlijmen
 • Elshout
 • Drunen