Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Hengevelde

Zoek jij opties voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Hengevelde? Middels onze site tref je alles wat je moet weten. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice precies is, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Verder leggen we alles uit over de beschikbare gerechten opties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan bedrijven vergelijken. Bedrijfsmatig bestellen? Dan kun jij info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en je warmt ze eenvoudig en snel op. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Onderzoek dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioOverijssel
GemeenteHof van Twente
PlaatsHengevelde
Postcode7496
Website gemeentewww.hofvantwente.nl
kant-en-klaar-maaltijden-hengevelde

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Hengevelde?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en heb je geen grote keuken nodig. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Varkensfilet in jus met koolraap en/of Spekpannenkoek. In onderstaand blok benoemen we enkele voorbeelden van groepen mensen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Ouderen / senioren: Ouderen die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze gerechten zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor ouderen is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de werking van hersenen te stimuleren. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. Even tussendoor koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, sport en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is vaak geen optie. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Hengevelde: welke soorten zijn er?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Hengevelde dan zijn er drie alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We vertellen je hieronder meer over aantal maaltijden, kosten, bewaaradviezen en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Hengevelde? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaliter 2 of 3 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Ideaal als zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
bezorgmaaltijd-hengevelde

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hierna check je een database met professionele leveranciers van warme maaltijden in Hengevelde. Per organisatie doorzoek je eenvoudig specificaties zoals het actuele aanbod en de tarieven. Druk op de knop van een maaltijdservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke maaltijdservices van bezorgmaaltijden

In het schema hierna bekijk je een lijst met regionale maaltijdvoorzieningen. Dat zijn bijv. slagerijen, cateraars, stichtingen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Goor, Markelo en Delden.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager BrummelhuisGoorsestraat 337496 ABHengevelde
Maaltijdservice Oma’s keukenKalimantanstraat 27512 HMEnschede
Stichting Het MichgoriushuisZuiderhagen 37491 CDDelden
Slagerij VisschedijkKortestraat 197491 AXDelden
De KokkeretteDeurningerstraat 197514 BCEnschede
BuurtzorgHoge Bothofstraat 497511 ZAEnschede
TSN ThuiszorgOosterstraat 27514 DZEnschede
Keurslager WinkelmanZonstraat 347521 HHEnschede
Livio – Bouleva​​rdBoulevard 1945 n​r. 460​7511 ALEnschede
Liberein – De EschpoortBoulevard 1945 nr. 5057511 ADEnschede
Tabel met kleinschalige maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Hengevelde

Juist bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze afspraken gemaakt met populaire leveranciers van magnetronmaaltijden in Hengevelde. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • De grotere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Tegenwoordig zijn kant-en-klare gerechten steeds beter voor het lichaam. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Hengevelde aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, zoutbeperkt, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en voldoende eiwitten. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een normale kant en klaar maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Ten derde heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, verse seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Denk aan Parijse worteltjes en Indisch gehaktbrood.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 100 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Meestal verwarm je het in circa 5 – 10 minuten op 500 – 800 watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Hengevelde.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Hengevelde?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,90. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €6,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,45) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,10).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid heb je natuurlijk de maaltijdservice Hengevelde. Dit zijn vaak cateraars en/of gespecialiseerde keuken waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Hof van Twente?
Via www.hofvantwente.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Verder zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.