Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Maassluis

Wil jij vandaag nog kant en klaar maaltijden bestellen in Maassluis? Hieronder bekijk je een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Tevens gaan we verder in op de actuele gerechten opties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Tevens kan je ook zakelijke mogelijkheden bekijken. De opwarmmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Probeer dan eerst te zoeken binnen de vragensectie (FAQ). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteMaassluis
PlaatsMaassluis
Postcode3144
Website gemeentewww.maassluis.nl
kant-en-klaar-maaltijden-maassluis

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Maassluis?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smakelijke kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Zoals eten als: Hongaarse goulash, Doperwten, Witte rijst en Jachtschotel, rode kool, aardappelpuree. Hieronder lees je informatie over diverse groepen mensen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Senioren hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze etenswaren zitten vol groenten, zijn niet zo zout en vet en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden zijn voedzame gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om gewicht te verliezen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor veel diëten en allergieën worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij, en koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Daardoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies en vrienden moeten gecombineerd worden. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Alleenstaanden: Studeren, de sportschool en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Maassluis: welke zijn geschikt?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Maassluis dan heb je feitelijk drie opties: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Iedere maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. Let goed op de verschillen in assortiment, financiën, herkomst producten en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Maassluis? Dit type kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Meestal om de week op locatie geleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Zeker praktisch wanneer u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
bezorgmaaltijd-maassluis

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder vind je een weergave van landelijke bezorgers van warme maaltijden in Maassluis. Per organisatie bieden we specificaties zoals aanbod en budget. Klik op de button van een leverancier voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Gemeentelijke leveranciers van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna bieden we een overzicht met gemeentelijke bedrijven. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, supermarkten, zorginstellingen, stichtingen, slagerijen. Op dit portaal vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Ridderkerk, Barendrecht en Schiedam.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij LandmanKoningshoek 923313144 BAMaassluis
Wijkcentrum PortlandHof van Portland 413162 WKRhoon
Stichting Present MaassluisRembrandtlaan 23141 HHMaassluis
Woonzorgcentrum UitzichtChurchillsingel 4833137 XBVlaardingen
Wijkcentrum De BoekenstalDorpsstraat 343171 EHPoortugaal
Slagerij KootJulianastraat 223161 AKRhoon
Humanitas – MarthalaanMarthalaan 23194 EHHoogvliet
BuurtzorgThorbeckelaan 82b3201 WKSpijkenisse
Puur & (H)eerlijkHofsingel 183155 ALMaasland
Humanitas – BrinktorenHoekse Brink 2193151 GBHoek van Holland
Opsomming met plaatselijke instanties van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Maassluis

Juist bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Bedrijven bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook verzorgingslocaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met populaire bezorgers van magnetronmaaltijden in Maassluis. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen dan een smakelijke en gezonde maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Kant-en-klare gerechten zijn de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Maassluis normaliter aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos staat meestal een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een doorsnee-maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Om te beginnen hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Bijvoorbeeld Stamppot zuurkool met rookworst en jus of Pasta Venetia.

Hoe moet ik mijn thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer een half uur op 110 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 5 tot 10 minuten op 500 – 650 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Maassluis.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Maassluis?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft effect op de kosten. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,65. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (vanaf €6,00. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je een complete maaltijd? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,70) en toetje (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid heb je natuurlijk de maaltijdservice Maassluis. Het betreft speciaal ingerichte keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Maassluis?
Op de website www.maassluis.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.