Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Ridderkerk

Direct mogelijkheden bekijken voor kant en klaar maaltijden bestellen in Ridderkerk? Via deze website tref je relevante info. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice is, en wie er gebruik van kan maken. Evenzeer gaan we dieper in op de verschillende gerechten opties. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Dit eten is geschikt voor iedereen en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioZuid-Holland
GemeenteRidderkerk
PlaatsRidderkerk
Postcode2981
Website gemeentewww.ridderkerk.nl
kant-en-klaar-maaltijden-ridderkerk

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Check de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Ridderkerk?

Houd je niet van koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n lekkere kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Zoals maaltijden als: Stamppot zuurkool en/of Champignonsoep met rundvlees. Hierna beschrijven we diverse groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: Ouderen bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zitten vol groenten, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep is gezond eten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de werking van hersenen te stimuleren. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Typische voorbeelden zijn zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen, en natriumarm, diabetes, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Door die kant-en-klaar oplossingen kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Drukke gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Studie, werk en hobby’s moeten gecombineerd worden. Even snel een maaltijd maken lukt dan niet altijd. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Starters: Werk, hobbies en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken is vaak geen optie. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Ridderkerk: wat is het aanbod?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Ridderkerk dan zijn er 3 opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen hebben te maken met de breedte van het assortiment, tarieven, kwaliteit en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Ridderkerk? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans elke week 1 keer bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Erg handig indien zelfstandig koken tot het verleden behoort en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-ridderkerk

Aanbod maaltijdservices vergelijken

Hierna bieden we een overzicht met populaire bezorgers van warme maaltijden in Ridderkerk. Per organisatie check je details als het huidige assortiment en het tarief. Druk op de knop van een maaltijdservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instanties van opwarmmaaltijden

In het schema hierna doorzoek je eenvoudig een weergave van lokaal georiënteerde instanties. Onder andere welzijnsorganisaties, supermarkten, stichtingen, cateraars, zorginstellingen. Op kantenklaarmaaltijden.com vind je ook adresgegevens van partijen in Gouda, Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij BartenJan Steenstraat 92981 EGRidderkerk
Restaurant ReyerheemTorenmolen 12986 GBRidderkerk
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
Laurens – BorgstedeMarjoleinlaan 432991 HPBarendrecht
BuurtzorgMolensteeg 22985 XMRidderkerk
Restaurant De WensboomMiddeldijkerplein 282993 DLBarendrecht
Keurslagerij HeunksVan Beuningenhaven 72993 EHBarendrecht
Restaurant ’t Ronde SantHugo de Groothof 12984 GKRidderkerk
RiederborghBoksdoornstraat 22982 BCRidderkerk
Database met lokale maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Ridderkerk

Ook kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder lichten we enkele situaties toe van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In dit soort situaties wil je graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook verzorgingslocaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter hebben ze afspraken gemaakt met professionele bezorgers van magnetronmaaltijden in Ridderkerk. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Ridderkerk specifiek aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. In de basis hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Zo zijn er Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Zoals Preiroomsoep & Hamlapje in jus.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 30 – 40 minuten op 125 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Meestal verwarm je het in circa 4 – 10 minuten op 600 – 750 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Ridderkerk.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Ridderkerk?
De kosten van de maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,50. Een dagverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (gemiddeld €6,10. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,60) en desserts (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Ridderkerk. Het gaat hier om speciaal ingerichte keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Daarnaast zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Ridderkerk?
Op de website www.ridderkerk.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO kan worden aangeboden. Ook zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.