Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Schiedam

Opties achterhalen voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Schiedam? Op deze pagina lees je meer informatie. We leggen je uit wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Daarbij vertellen we meer over de verschillende maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct organisaties vergelijken. Tevens kan je ook opties voor zakelijke maaltijden overwegen. De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Het eten is erg smaakvol en het assortiment is gigantische groot. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioZuid-Holland
GemeenteSchiedam
PlaatsSchiedam
Postcode3112
Website gemeentewww.schiedam.nl
kant-en-klaar-maaltijden-schiedam

Kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgen?

Bekijk alle aanbiedingen en probeer een proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Schiedam?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een lekkere kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Zoals eten als: Rundvlees in jus of Kip Andorra schotel. In het gedeelte hierna tref je enkele voorbeelden van groepen mensen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: Oudere mensen laten doorgaans opwarmmaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of juist om op gewicht te komen en blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens worden er maatwerk oplossingen geboden. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, gemalen, zoutarm, glutenvrij, en vegetarisch, vetarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, feestjes en hobbies vragen veel van onze tijd. Boodschappen doen en koken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Studeren, hobbies en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Schiedam: waar kan ik uit kiezen?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Schiedam dan zijn er in feite drie keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type heeft weer zijn eigen kenmerken. De maaltijden verschillen als het gaat om assortiment, tarieven, houdbaarheid en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Schiedam? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaal 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt opgewarmd aan huis bezorgd. Een uitkomst wanneer het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-schiedam

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna check je een weergave van landelijke aanbieders van warme maaltijden in Schiedam. Per bezorgservice vind je details als aanbod en het tarief. Tik op de button van een instantie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden

Hieronder vind je een opsomming van kleinschalige bedrijven. Voorbeelden zijn zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, slagerijen, cateraars. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam en Barendrecht.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij Jacques GroeneveldLand van Belofte 13111 NWSchiedam
Careyns-Gravelandseweg 2903125 BKSchiedam
CareynPlus Maaltijden aan huisPostbus 9003100 AXSchiedam
Restaurant De Brasserie – IJsselmondePietersdijk 603079 TDRotterdam
Slagerij Van HeijstWaalstraat 293131 CSVlaardingen
Vrienden van Oosts-Gravelandseweg 2583125 BKSchiedam
BuurtzorgSchiedamseweg 83134 BJVlaardingen
Woonzorgcentrum UitzichtChurchillsingel 4833137 XBVlaardingen
Keurslager van SelmHof van Spaland 713121 CASchiedam
FrankelandSint Liduinastraat 103117 CSSchiedam
Overzicht met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Schiedam

Ook bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf kun je dan via de cateraar jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentra (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze een overeenkomst met bekende leveranciers van magnetronmaaltijden in Schiedam. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd eten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Schiedam de basis aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), natriumarm, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een normale kant en klaar maaltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Kipstoverij met spekjes en rucolastamppot en Kipfilet, appelcompote, gekookte aardappelen.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 25 – 40 minuten op 120 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 tot 10 minuten op 600 – 800 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Schiedam.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Schiedam?
De prijzen van de gerechten zijn heel divers. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht beïnvloedt de prijs. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €6,45. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,55) en/of een toetje na (vanaf €1,30).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice Schiedam. Dit zijn vaak cateringbedrijven en grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ten derde bestaan er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Schiedam?
Op de website www.schiedam.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Ook zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.