Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Meerssen

Direct mogelijkheden bekijken voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Meerssen? Via deze website check je aanvullende details. We vertellen je wat een maaltijdservice inhoudt, en wie er gebruik van kan maken. Tevens bespreken we de diverse maaltijd-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdservices vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Zijn er onduidelijkheden? Scroll dan eerst naar beneden naar de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioLimburg
GemeenteMeerssen
PlaatsMeerssen
Postcode6231
Website gemeentewww.meerssen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-meerssen

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Check de lopende aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Meerssen?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals eten als: Rundvlees in jus en/of Kipfilet, sperziebonen, gekookte aardappelen. In de volgende paragraaf beschrijven we diverse groepen mensen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De producten zijn super gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 75-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen te beschermen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, gemalen, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen vaak met kant-en-klaar maaltijden goed uit de voeten. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. School, een drukke baan en sport/muziek moeten gecombineerd worden. Even snel een maaltijd maken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Starters: Een drukke baan, hobbies en andere bezigheden: we hebben het erg druk. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Meerssen: wat moet ik kiezen?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Meerssen dan zijn er 3 opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen hebben te maken met de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijs, versheid en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Meerssen? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Dikwijls 1 of 2 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. De oplossing op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-meerssen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel bekijk je een database met erkende keukens voor warme maaltijden in Meerssen. Per organisatie verstrekken we informatie als het huidige assortiment en een prijsindicatie. Kies een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder tref je een overzicht met plaatselijke aanbieders. Voorbeelden zijn slagerijen, stichtingen, zorginstellingen, cateraars, supermarkten. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Echt-Susteren, Sittard-Geleen en Beek.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVolderstraat 36231 LAMeerssen
Keurslagerij PinckaersKerkstraat 12A6245 CBEijsden
Keurslager CortenraadRoserije 3156228 DRMaastricht
Pieke’s KeukenNiels Bohrstraat 576227 VVMaastricht
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
SPAR ZijlstraDon Boscostraat 46235 EJUlestraten
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
Het MenuutjeGulden Putstraat 116235 AVUlestraten
Slagerij AmericaBeekstraat 426231 LGMeerssen
Schema met lokaal georiënteerde organisaties van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Meerssen

Ook zakelijke klanten maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Denk dan o.a. aan personeel dat overwerkt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Bijgaand sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Kantoren laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. Als werkgever wil je dan graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal werken ze samen met erkende organisaties voor magnetronmaaltijden in Meerssen. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. Kinderen kunnen daardoor een lekkere en voedzame maaltijd opeten alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Meerssen aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een avondmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Er is keuze uit Hollandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Zoals Rundermedaillons in pepersaus, Bonne femme en Kippenbout in jus.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 35 minuten op 100 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 tot 10 minuten op 600 – 750 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Meerssen.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Meerssen?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke service werkt met andere prijzen. Met name het type gerecht zie je terug in de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,65. Een dagverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €6,45. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je meer luxe? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,50) en toetje (vanaf €1,40).

Welk type leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je kiezen voor de maaltijdservice Meerssen. We hebben het dan over cateringbedrijven en grote keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Ten derde onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Meerssen?
Op de website www.meerssen.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Ook heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Geulle
 • Bunde
 • Moorveld
 • Ulestraten