Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Mook en Middelaar

Wil je alles weten over verse kant en klaar maaltijden bestellen in Mook en Middelaar? Via onze site check je alles wat je moet weten. Zo leggen we uit wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Tevens behandelen we ook de diverse soorten maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Ze smaken ontzettend goed en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioLimburg
GemeenteMook en Middelaar
PlaatsMook en Middelaar
Postcode6585
Website gemeentewww.mookenmiddelaar.nl
kant-en-klaar-maaltijden-mook-en-middelaar

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Bekijk alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Mook en Middelaar?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n gezonde kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Zoals gerechten als: Ossestaartsoep en Kipfilet in piri piri saus. Hieronder beschrijven we meerdere segmenten Nederlanders die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Senioren: 70-plussers krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Via speciale senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor de oudere doelgroep is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen te beschermen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, zoutarm, en vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn vaak erg geholpen met kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, school en sport vragen veel van onze tijd. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Werk, school, hobby’s en andere bezigheden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke avond een gezonde maaltijd koken is vaak geen optie. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Mook en Middelaar: wat moet ik kiezen?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in Mook en Middelaar dan zijn er drie varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke vorm heeft zowel voor- als nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, kwaliteit en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Mook en Middelaar? Deze wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Gewoonlijk per box van 6 gerechten bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. De oplossing als u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-mook-en-middelaar

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna bieden we een verzameling erkende aanbieders van warme maaltijden in Mook en Middelaar. Per organisatie bieden we relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en een prijsindicatie. Druk op de button van een maaltijdvoorziening voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instellingen voor kant-en-klaar maaltijden

Hieronder check je een overzicht met lokaal georiënteerde organisaties. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen, supermarkten, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Brunssum, Kerkrade en Berg en Dal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgGroesbeekseweg 76585 KEMook
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
SPAR MaaltijdservicePrinsenweg 136584 AZMolenhoek
Stichting Vrijwillige HulpdienstKloosterstraat 46581 XXMalden
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
Tabel met lokaal georiënteerde aanbieders van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Mook en Middelaar

Juist bedrijven kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand behandelen we diverse opties van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Organisaties laten doorgaans overwerkmaaltijden leveren. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook veel zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel hebben ze een overeenkomst met erkende bezorgers van magnetronmaaltijden in Mook en Middelaar. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je informeren naar de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. De kids kunnen op die manier een verse en gezonde maaltijd opeten als u tot laat werkt.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Mook en Middelaar zich aan moeten houden. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op de verpakking vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een doorsnee-maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Onder andere Gebakken kibbeling & Stamppot koolraap met appel.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 30 – 40 minuten op 110 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 750 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Mook en Middelaar.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Mook en Middelaar?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (circa €5,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,70) en nagerecht (vanaf €1,20).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice Mook en Middelaar. Denk dan aan speciaal ingerichte keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Daarnaast hebben we nog de zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Mook en Middelaar?
Via de uitleg op www.mookenmiddelaar.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. Daarnaast bestaan er andere regelingen via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Plasmolen
 • Mook
 • Middelaar
 • Molenhoek