Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Oosterhout

Zoek jij opties voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Oosterhout? Hieronder check je alle belangrijke aspecten. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice is, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook bespreken we de beschikbare maaltijdopties. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan opties voor zakelijke maaltijden overwegen. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Bekijk dan eerst de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
PlaatsOosterhout
Postcode4902
Website gemeentewww.oosterhout.nl
kant-en-klaar-maaltijden-oosterhout

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check de scherpe aanbiedingen en probeer een proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Oosterhout?

Houd je niet van koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een smaakvolle kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Kip in roomsaus of Hutspot, hachee. In onderstaand blok bekijk je meerdere segmenten Nederlanders die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Senioren: Senioren hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zitten vol groenten, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, en vetarm, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, feestjes en hobbies vereisen een goede planning. Een verse maaltijd op tafel zetten kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Starters: Studeren, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken lukt vaak gewoon niet. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Oosterhout: wat moet ik kiezen?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Oosterhout dan zijn er drie keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over aanbod, tarieven, smaak en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Oosterhout? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Dikwijls 1 of 2 keer per maand aan huis bezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. De oplossing in situatie waarbij u geen keuken heeft en wanneer opwarmen ook niet gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-oosterhout

Beschikbare maaltijdservices vergelijken

Hieronder verstrekken we een verzameling populaire organisaties voor warme maaltijden in Oosterhout. Per organisatie bekijk je uitleg over aantal maaltijden en de tarieven. Selecteer een leverancier voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een weergave van lokale bezorgservices. Dit kunnen zijn zorginstellingen, slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Moerdijk, Breda en Etten-Leur.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting Social CateringAbdis van Thornstraat 544901 ZBOosterhout
Vermeulen CateringHeistraat 254909 BDOosteind
De KnollentuinSt. Bavostraat 254891 CGRijsbergen
Hendrikx keurslagerMolenstraat 1904881 GHZundert
Keurslager de WijsAdelstraat 144921 BRMade
Slagerij van GilsArkendonk 644907 XPOosterhout
De WijngaerdCyclaamstraat 2a4921 JCMade
Stichting Welzijn & Ondersteuning GeertruidenbergVenestraat 184931 BPGeertruidenberg
Margot bij de HandAbraham Bloemaerthoek 194907 RDOosterhout
ThebeWarandelaan 64904 PCOosterhout
Opsomming met lokaal georiënteerde leveranciers van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Oosterhout

Ook bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Bijgaand vind je een aantal voorbeelden van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er klanten over de vloer komen. In een dergelijke situatie wil je uiteraard je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met bekende organisaties voor magnetronmaaltijden in Oosterhout. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kinderen kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd nuttigen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Kunnen kant-en-klaar maaltijden gezond zijn?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Oosterhout aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving staat meestal een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, gerechten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijv. Heldere vermicellisoep of Stoofpotje peer, rundvlees en puree.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Dit doe je in circa 25 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddelde maaltijd lukt dat in ongeveer 6 tot 10 minuten op 600 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Oosterhout.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Oosterhout?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft effect op de kosten. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,60. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (rond de €6,50. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,25) en dessert (vanaf €1,35).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je je wenden tot de maaltijdservice Oosterhout. Het betreft speciaal ingerichte keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Daarnaast is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Oosterhout?
Aan de hand van www.oosterhout.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Oosteind
 • Dorst
 • Den Hout