Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Rotterdam

Wil je kant en klaar maaltijden bestellen in Rotterdam? Hieronder bieden we alles wat je moet weten. We vertellen je wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Tevens leggen we alles uit over de actuele maaltijd-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Tevens kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en je warmt ze eenvoudig en snel op. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZuid-Holland
GemeenteRotterdam
PlaatsRotterdam
Postcode3011
Website gemeentewww.rotterdam.nl
kant-en-klaar-maaltijden-rotterdam

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Check de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Wat biedt de maaltijdservice in Rotterdam?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals gerechten als: Ajam pangang, bami goreng en/of Sukadelap, rode kool met appel, gekookte aard.. In onderstaande tekst beschrijven we allerlei soorten groepen die veel kunnen hebben aan een maaltijdservice:

 • Senioren / bejaarden: Senioren kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aanzoutarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij, en diabetes, natriumarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Een baan, sport en studie vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: School, werken, sport en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Rotterdam: welke zijn geschikt?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Rotterdam dan heb je eigenlijk 3 alternatieven: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke vorm heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen hebben te maken met aantal maaltijden, onkosten, kwaliteit en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Rotterdam? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaliter om de week afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Een uitkomst indien u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
bezorgmaaltijd-rotterdam

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hieronder vind je een verzameling erkende organisaties voor warme maaltijden in Rotterdam. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig informatie als aanbod en budget. Klik op een organisatie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden

In het schema hieronder vind je een database met gemeentelijke instanties. Voorbeelden zijn zorginstellingen, cateraars, stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Ridderkerk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij MellegersMeent 67A3011 JDRotterdam
TSN ThuiszorgVoorhaven 23A3025 HCRotterdam
SPAR MaaltijdserviceManning 72995 AEHeerjansdam
Met hulp van AafjeAalborg 122993 LPBarendrecht
Wijkrestaurant Bij de ProvenierProveniersstraat 63033 CJRotterdam
GoedzorgBospolderstraat 15 A/B3025 ESRotterdam
Brasserie aan de Boezem – Kralingen KrooswijkBoezemsingel 1003034 CARotterdam
Keurslager BartenStatenweg 109A3039 HJRotterdam
De MaaltijdmanagerBellevoysstraat 153021 TARotterdam
Lelie Zorggroep – AtriumKarel Doormanstraat 3433012 GHRotterdam
Opsomming met regionale organisaties van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Neem contact met ons op!

Maaltijden voor bedrijven in Rotterdam

Ook bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand lichten we enkele situaties toe van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Bedrijven bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf kun je dan via de cateraar een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook verzorgingslocaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met professionele aanbieders van magnetronmaaltijden in Rotterdam. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Diverse thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s rondom maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Rotterdam de basis aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, natriumarm, focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de precieze voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
Een avondmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Zoals Penne carbonara en Kalkoenschnitzel, broccoli, gebakken rösti.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 5 – 10 minuten op 550 – 800 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Rotterdam.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Rotterdam?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren lopen flink uiteen. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,80. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €5,95. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice Rotterdam. Dat zijn bijvoorbeeld speciaal ingerichte keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Rotterdam?
Via de uitleg op www.rotterdam.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. De gemeente vertelt hier hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Verder zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Hoek van Holland
 • Pernis Rotterdam
 • Hoogvliet Rotterdam
 • Vondelingenplaat
 • Maasvlakte Rotterdam
 • Europoort Rotterdam