Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Sluis

Wil jij vandaag nog gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Sluis? Aan de hand van deze site bekijk je tips en adviezen. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice inhoudt, en voor wie het geschikt is. Verder gaan we dieper in op de verschillende type gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook organisaties vergelijken. Voor een organisatie bestellen? Voor die situaties kun je opties voor zakelijke maaltijden overwegen. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioZeeland
GemeenteSluis
PlaatsSluis
Postcode4501
Website gemeentewww.gemeentesluis.nl
kant-en-klaar-maaltijden-sluis

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Check actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Sluis?

Vind jij koken niet leuk? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een dagelijkse kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals eten als: Kip piri piri, pilav rijst of Pulled pork zoete aardappelpuree in bonenmix. In de box hieronder lees je informatie over heel uiteenlopende groepen die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: 75-plussers krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Dankzij speciale senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De menu’s zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 70-plussers is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om gewicht te verliezen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, school en sport vereisen een goede planning. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Starters: School, werken, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Elke avond een gezonde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Sluis: wat zijn de mogelijkheden?

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor gezonde thuismaaltijden in Sluis dan heb je drie keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft positieven en negatieven kanten. De maaltijden verschillen als het gaat om de breedte van het assortiment, onkosten, herkomst producten en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Sluis? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Na bezorging zet je het in de vriezer. Doorgaans 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Zeker praktisch indien u zelf niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-sluis

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In het schema hierna doorzoek je eenvoudig een lijst met professionele bedrijven voor warme maaltijden in Sluis. Per instantie check je specificaties zoals het type maaltijden en vanafprijs. Tik op de button van een bedrijf om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bedrijven van senioren maaltijden

In het schema hieronder vind je een database met plaatselijke aanbieders. Voorbeelden zijn stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, supermarkten, cateraars. Op dit portaal vind je ook adresgegevens van partijen in Reimerswaal, Kapelle en Goes.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij de MillianoMarkt 164501 CKOostburg
De Zorgbalie maaltijdenNoordstraat 104531 GGTerneuzen
SPAR MaaltijdserviceOostvoorstraat 174491 ENWissenkerke
SPAR SturmHavelaarstraat 14486 AZColijnsplaat
ZorgSaamStadhuisplein 34531 GZTerneuzen
BuurtzorgOranjeplein 14511 CKBreskens
De BlideAlberdingk Thijmstraat 14532 CZTerneuzen
Slagerij SchneiderAlvarezlaan 204536 BDTerneuzen
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 24507 BKSchoondijke
ZorgSaamTragelweg 24501 HLOostburg
Tabel met lokaal georiënteerde bedrijven van opwarmmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Sluis

Ook zakelijke klanten hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Onderstaand sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. Als werkgever wil je dan graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgcentra (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele keukens voor magnetronmaaltijden in Sluis. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale kant-en-klaar maaltijden aan. De kinderen kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd eten (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde warme maaltijd in Sluis normaliter aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en voldoende eiwitten. Op de verpakking vind je informatie over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een doorsnee-maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst zijn er de groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. Bijv. Spareribs met patat en salade & Gestoofde wortel.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa 30 minuten op 125 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan kan je ook de magnetron gebruiken. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 12 minuten op 550 – 800 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Sluis.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Sluis?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke service werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €6,55. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,65) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Daarnaast kan je je wenden tot de maaltijdservice Sluis. Het gaat hier om grootschalige keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ook bestaan er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Sluis?
Op www.gemeentesluis.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Hoofdplaat
 • Schoondijke
 • IJzendijke
 • Zuidzande
 • Cadzand
 • Retranchement
 • Aardenburg
 • Waterlandkerkje
 • Sint Kruis
 • Eede
 • Oostburg
 • Groede
 • Breskens
 • Nieuwvliet