Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Son en Breugel

Zoek jij opties voor kant en klaar maaltijden bestellen in Son en Breugel? Op kantenklaarmaaltijden.com verstrekken we relevante info. We leggen je uit wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder vertellen we meer over de actuele maaltijdopties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan aanbieders vergelijken. Tevens kan je ook zakelijke mogelijkheden bekijken. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteSon en Breugel
PlaatsSon en Breugel
Postcode5691
Website gemeentewww.sonenbreugel.nl
kant-en-klaar-maaltijden-son-en-breugel

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Waarom kiezen voor een maaltijdservice in Son en Breugel?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een verse kant en klaar maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals gerechten als: Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst & Gepaneerde Alaska-koolvis. In onderstaande tekst beschrijven we meerdere segmenten Nederlanders die veel profijt hebben van een maaltijdservice:

 • Ouderen / senioren: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De kant-en-klaar producten zijn erg voedzaam, zijn niet zo zout en vet en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor de oudere doelgroep zijn voedzame gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Typische voorbeelden zijn zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen, en koolhydraatarm, natriumarm, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Daardoor behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Drukke gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even snel een maaltijd maken schiet er dan wel eens bij in. Door gezonde kant-en-klaar maaltijden ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Starters: Werk, school, de sportschool en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Son en Breugel: wat moet ik kiezen?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Son en Breugel dan heb je eigenlijk 3 varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met hoe groot het aanbod is, tarieven, houdbaarheid en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Son en Breugel? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Gewoonlijk elke 2 weken bij jou thuis afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-son-en-breugel

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de tabel hierna check je een verzameling bekende leveranciers van warme maaltijden in Son en Breugel. Per leverancier tref je relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en budget. Druk op de knop van een leverancier voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke aanbieders van thuismaaltijden

In onderstaand schema verstrekken we een database met lokale leveranciers. Dat zijn bijv. stichtingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, slagerijen. Op dit portaal vind je ook bedrijven en organisaties in Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Best.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMarkt 15691 ARSon
LEV LaarbeekPenningstraat 555701 MZHelmond
Keurslager VugsDe Loop 395688 EWOirschot
Stichting Sint JorisSint Jorisstraat 15688 ASOirschot
Gasterij Aan Taafel De MoeraseikTamboerijnstraat 805702 JTHelmond
Zorg van RinetteAzalealaan 405701 CMHelmond
ZuidZorg WijkzorgGeysendorfferstraat 1F5703 GAHelmond
BuurtzorgBraakse Bosdijk 25703 HZHelmond
ZuidZorg WijkzorgEuropalaan 25691 ENSon
Keurslagerij Schutjes17 Septemberplein 1B5691 DGSon
Database met kleinschalige aanbieders van senioren maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Son en Breugel

Ook kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna beschrijven we enkele voorbeeldsituaties van maaltijdvoorzieningen voor bedrijven.

 • Bedrijven bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. In dit soort situaties wil je graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal hebben ze een overeenkomst met professionele leveranciers van magnetronmaaltijden in Son en Breugel. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Ook thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties vragen steeds meer om kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen rond een uur of 17:00.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Zijn kant-en-klaar maaltijden verantwoord en gezond?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Son en Breugel de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, niet te veel zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving staat meestal een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst hebben we de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Bijv. Zalmfilet in mosterdsaus en Stamppot Witlof met gehakt.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 125 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan zet je gewoon de magnetron aan. Vaak warm je het op in ongeveer 5 tot 10 minuten op 600 – 750 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Son en Breugel.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Son en Breugel?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke service heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Diepvriesmaaltijden zijn er vaak al vanaf €4,65. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €6,25. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,75) en desserts (vanaf €1,50).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice Son en Breugel. Het betreft professionele keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Daarnaast bestaan er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Son en Breugel?
Door middel van www.sonenbreugel.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met maaltijdhulp die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook bestaan er andere regelingen vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het spaarvermogen en actuele inkomen.