Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Musselkanaal

Wil jij vandaag nog lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Musselkanaal? Via onze site bekijk je tips en adviezen. We gaan bijvoorbeeld dieper in op wat een maaltijdservice is, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens bespreken we de actuele gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan informeren naar zakelijke oplossing. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. De smaak is echt prima en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Onderzoek dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGroningen
GemeenteStadskanaal
PlaatsMusselkanaal
Postcode9581
Website gemeentewww.stadskanaal.nl
kant-en-klaar-maaltijden-musselkanaal

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Bekijk actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Musselkanaal?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een gezonde kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Raapstelen stamppot met beenham & Stamppot gerechten. Hieronder benoemen we diverse groepen mensen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: Oudere mensen die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Door het bestellen van senioren maaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze kant-en-klaar producten bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor bejaarden zijn voedzame gerechten van belang. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de hersenen te beschermen. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerk oplossingen geboden. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, en natriumarm, vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Mede door deze producten blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Werk, de sportschool en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken lukt vaak gewoon niet. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Musselkanaal: welke soorten zijn er?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Musselkanaal dan heb je eigenlijk drie opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type kent zijn eigen karakter en voordelen. We vertellen je hieronder meer over hoe groot het aanbod is, prijs, smaak en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Musselkanaal? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Gewoonlijk per box van 6 gerechten bij je thuisbezorgd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal wanneer u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-musselkanaal

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In onderstaand schema bekijk je een overzicht met professionele bezorgers van warme maaltijden in Musselkanaal. Per bedrijf check je details als aanbod en een prijsindicatie. Selecteer een bedrijf voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke organisaties van thuismaaltijden

In de tabel hierna bekijk je een opsomming van lokale leveranciers. Bijvoorbeeld stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, cateraars, zorginstellingen. Op dit portaal vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Zandberg, Veelerveen en 1e Exloërmond.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgWillem Diemerplein 59581 DGMusselkanaal
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
BuurtzorgVijverstraat 49B9561 KPTer Apel
BuurtzorgWilhelminastraat 559541 ANVlagtwedde
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
Restaurant Zonnehuis Sint JozefNoorderstraat 1429611 ANSappemeer
BuurtzorgNoorderstraat 388a9611 AWSappemeer
TSN ThuiszorgHoofdstraat 1509601 EMHoogezand
BuurtzorgLuringstraat 33 A9591 BBOnstwedde
Tabel met plaatselijke organisaties van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Maaltijden voor bedrijven in Musselkanaal

Met name ook bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een zakelijke maaltijdservice kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand behandelen we diverse opties van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel maken zij hiervoor afspraken met populaire bedrijven voor magnetronmaaltijden in Musselkanaal. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Veel thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf nemen steeds vaker kant-en-klaar maaltijden af. De kids kunnen zo een lekkere en gezonde maaltijd krijgen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veel voorkomende vragen betreffende maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan voorheen. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde warme maaltijd in Musselkanaal in de regel aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, natriumarm, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de beschrijving vind je een overzicht met de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Zo zijn er 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Zoals Zalm in roomsaus en Kabeljauw, dillesaus, sperziebonen, krieltjes.

Hoe snel kan ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Dit kan in ongeveer 25 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het ook in de magnetron. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 4 tot 8 minuten op 500 – 650 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk warm bezorgd in Musselkanaal.

Wat kost een bezorgmaaltijd in Musselkanaal?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke bezorgservice heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,55. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (circa €5,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,30) en dessert (vanaf €1,00).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je je wenden tot de maaltijdservice Musselkanaal. Denk dan aan speciaal ingerichte keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Stadskanaal?
Via www.stadskanaal.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarbij bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. De gemeente kijkt dan kritisch naar het spaarvermogen en actuele inkomen.