Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Terneuzen

Direct mogelijkheden bekijken voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Terneuzen? Middels onze site bekijk je een uitgebreide beschrijving. Zo bieden we uitleg over wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor wie het geschikt is. Daarbij gaan we dieper in op de beschikbare type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje maaltijdvoorzieningen vergelijken. Tevens kan je ook mogelijkheden opvragen voor zakelijke doelgroepen. Opwarmmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en er is heel veel variatie in het aanbod. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioZeeland
GemeenteTerneuzen
PlaatsTerneuzen
Postcode4531
Website gemeentewww.terneuzen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-terneuzen

Kant-en-klaar maaltijden zelf ervaren?

Check alle aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Terneuzen?

Vind jij koken niet leuk? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een lekkere kant en klaar maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Sucadelapje met jus en tuinbonen met ui en tijm of Vegetarische pastaschotel met tomaten. Hierna lees je informatie over enkele voorbeelden van groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdservice:

 • Senioren: 75-plussers krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Door het bestellen van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De maaltijden zitten vol bouw- en voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om gewicht te verliezen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, gemalen, en vegetarisch, koolhydraatarm, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Door die kant-en-klaar oplossingen hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. School, een drukke baan en sport/muziek wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: Studie, hobby’s en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Terneuzen: wat is het aanbod?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Terneuzen dan bestaan er drie opties: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. De maaltijden verschillen als het gaat om aanbod, financiën, herkomst producten en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Terneuzen? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Dikwijls wekelijks of om de week op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt reeds opgewarmd bij je thuis geleverd. Erg handig indien u zelf niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-terneuzen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel bieden we een database met grote keukens voor warme maaltijden in Terneuzen. Per leverancier tref je informatie als het huidige assortiment en de prijzen. Kies een maaltijdvoorziening voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde leveranciers van magnetronmaaltijden

In het schema hieronder vind je een lijst met gemeentelijke bedrijven. Voorbeelden zijn supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen. Op dit portaal vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Kapelle, Borsele en Noord-Beveland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De Zorgbalie maaltijdenNoordstraat 104531 GGTerneuzen
Keurslager de BoeyeAxelsestraat 264537 AKTerneuzen
BuurtzorgOranjeplein 14511 CKBreskens
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 24507 BKSchoondijke
BuurtzorgVliegende Vaart 74537 DHTerneuzen
Slagerij SchneiderAlvarezlaan 204536 BDTerneuzen
SPAR MartensKerkplein 14541 EVSluiskil
Restaurant de BraakmanPatrijzenlaan 34542 GGHoek
De BlideAlberdingk Thijmstraat 14532 CZTerneuzen
ZorgSaamStadhuisplein 34531 GZTerneuzen
Opsomming met kleinschalige bedrijven van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Terneuzen

Juist bedrijven maken veelvuldig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van maaltijdenservices voor bedrijven.

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van overwerkmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgorganisaties (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter hebben ze een overeenkomst met grote aanbieders van magnetronmaaltijden in Terneuzen. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Diverse thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd eten als u tot laat werkt.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Ervaar het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Zijn kant-en-klaar maaltijden wel gezond?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Terneuzen aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos staat vaak meer info over de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. In de basis zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er Hollandse maaltijden, seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. O.a. Gekarameliseerde witlof en Champignon omelet.

Hoe warm ik de thuismaaltijd op in de magnetron?
Het bereiden van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Je plaatst de maaltijd ongeveer 30 – 40 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 12 minuten op 500 – 800 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Terneuzen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Terneuzen?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. Met name het type gerecht heeft effect op de kosten. Een gewoon goede diepvriesmaaltijd is er al voor €4,70. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €6,45. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,60) en toetje (vanaf €1,20).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Daarnaast kan je gebruik maken van de maaltijdservice Terneuzen. Het betreft professionele keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tevens kun je soms ook terecht bij zorggroepen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Terneuzen?
Op www.terneuzen.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarnaast heb je soms ook recht op zorg vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Axel
 • Zuiddorpe
 • Koewacht
 • Overslag
 • Westdorpe
 • Biervliet
 • Spui
 • Hoek
 • Sluiskil
 • Zaamslag
 • Sas van Gent
 • Philippine