Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Vaals

Direct mogelijkheden bekijken voor gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Vaals? Hieronder bieden we alle belangrijke aspecten. We leggen je uit wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en voor wie het geschikt is. Evenzeer behandelen we ook de huidige gerechten opties. Snel bestellen? Je kunt hier ook leveranciers vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan informeren naar zakelijke oplossing. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioLimburg
GemeenteVaals
PlaatsVaals
Postcode6291
Website gemeentewww.vaals.nl
kant-en-klaar-maaltijden-vaals

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Bekijk actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Vaals?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een gezonde kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals eten als: Daging rendang, Atjar tjampoer, Bami goreng & Ossestaartsoep. In het gedeelte hierna beschrijven we voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 75-plussers krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Door het bestellen van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze gerechten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en kan men eenvoudig opwarmen. Voor ouderen is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, en koolhydraatarm, vetarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan kant-en-klaar maaltijden. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Afgestudeerden: Studeren, muziek en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere dag boodschappen doen en koken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Vaals: wat is het aanbod?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Vaals dan zijn er drie alternatieven: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke vorm heeft zowel voor- als nadelen. Hieronder lees je meer over aanbod, budget, smaak en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Vaals? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaal om de week afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeer geschikt op het moment dat het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
bezorgmaaltijd-vaals

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In het volgende schema bekijk je een database met bekende keukens voor warme maaltijden in Vaals. Per leverancier bekijk je uitleg over het huidige assortiment en de tarieven. Selecteer een maaltijdvoorziening om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bezorgservices van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder vind je een overzicht met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Voorbeelden zijn stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars, zorginstellingen, supermarkten. Op deze site vind je ook organisaties in Beek, Maastricht en Eijsden-Margraten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
Slagerij KuypersTenelenweg 26367 VVVoerendaal
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
SPAR MaaltijdserviceKerkstraat 16321 AHWijlre
Weergave met plaatselijke maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Vaals

Juist bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen zogenoemde overwerkmaaltijden voor personeel. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentrums (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In veel gevallen maken zij hiervoor afspraken met professionele aanbieders van magnetronmaaltijden in Vaals. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • De grotere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen een gezonde en voedzame maaltijd nemen als u tot laat werkt.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: vaak gestelde vragen over maaltijdbezorging aan huis

Staan kant-en-klaar maaltijden gezond bekend?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Vaals in Nederland aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vis of vlees en ten minste 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een gemiddelde maaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Ten eerste een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van Hollandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. Bijvoorbeeld Visburger met groenten en Varkenshaas, botergroenten, gebakken aardappelen.

Hoe werkt het opwarmen van een thuismaaltijd?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Optie 1 is ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Vaak warm je het op in ongeveer 4 – 10 minuten op 600 – 750 watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht warm bezorgd in Vaals.

Wat is de prijs van een bezorgmaaltijd in Vaals?
De tarieven van maaltijden aan huis liggen ver uit elkaar. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn weerslag op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,70. Een dagverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,10. Voor een warme levering (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,55) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,40).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Verder is er de maaltijdservice Vaals. Het gaat hier om speciaal ingerichte keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Als laatste zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Vaals?
Via de info op www.vaals.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarbij kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lemiers
 • Vijlen