Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Valkenswaard

Wil je alles weten over kant en klaar maaltijden bestellen in Valkenswaard? Middels onze site lees je meer informatie. We omschrijven precies wat een maaltijdservice inhoudt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Verder bespreken we de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct aanbieders vergelijken. Tevens kan je ook onderzoeken wat de bedrijfsmatige oplossingen zijn. De opwarmmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteValkenswaard
PlaatsValkenswaard
Postcode5554
Website gemeentewww.valkenswaard.nl
kant-en-klaar-maaltijden-valkenswaard

Genieten van kant-en-klaar maaltijden?

Vergelijk alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Hoe werkt de maaltijdservice in Valkenswaard?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een smakelijke kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Gekarameliseerde witlof & Djaza tajine Fruta Roz. Hieronder benoemen we heel uiteenlopende groepen die gebruikmaken van de maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Senioren hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Met behulp van senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De gerechten zijn super gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, en natriumarm, vetarm, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook extra genieten van kant-en-klaar maaltijden. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: Werk, muziek en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Valkenswaard: waar kan ik uit kiezen?

Als jij kijkt naar alternatieven voor gezonde thuismaaltijden in Valkenswaard dan zijn er drie varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo verschillen de op het gebied van: aantal maaltijden, tarieven, bewaaradviezen en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Valkenswaard? Deze wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaal 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt eetklaar aan huis geleverd. Een uitkomst wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-valkenswaard

Landelijke maaltijdservices vergelijken

In de volgende tabel verstrekken we een overzicht met grote aanbieders van warme maaltijden in Valkenswaard. Per leverancier bekijk je praktische info zoals het type maaltijden en de tarieven. Tik op de knop van een bezorgservice voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder check je een opsomming van kleinschalige maaltijdvoorzieningen. Dit kunnen zijn stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, supermarkten. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Bernheze, Veldhoven en Bladel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij GossensEindhovenseweg 425554 ACValkenswaard
Catering ContentLeemskuilen 25563 CKWesterhoven
ZuidZorg WijkzorgRijt 25552 BKValkenswaard
ZuidZorg WijkzorgGroeneweg 27c5541 AGReusel
Keurslagerij HoppenbrouwersHof 475571 CBBergeijk
Keurslager AdriaansDommelseweg 36A5554 NSValkenswaard
Stichting Maaltijdservice De KempenHof 105571 CCBergeijk
ZuidZorg WijkzorgKlaproosstraat 605571 JHBergeijk
Kempenhof – ValkenhofAntwerpsebaan 35554 JVValkenswaard
BuurtzorgBakkerstraat 535554 EDValkenswaard
Overzicht met lokaal georiënteerde organisaties van opwarmmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Meld dit bij onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Valkenswaard

Met name ook bedrijven bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n zakelijke maaltijdservice levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties van maaltijdopties voor bedrijven.

 • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment overwerkmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorggroepen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel is dit contractueel geregeld met grote leveranciers van magnetronmaaltijden in Valkenswaard. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je informeren naar het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde kant-en-klaar maaltijden. De kinderen kunnen dan een verse en gezonde maaltijd nemen alvorens ze naar huis gaan.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
De hedendaagse kant-en-klare gerechten komen goed uit de test. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Valkenswaard de basis aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos staat meestal een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een avondmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijvoorbeeld Macaroni-gehakt schotel of Runderlever in saus.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is kinderspel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 25 – 40 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een reguliere maaltijd gaat dit in zo’n 6 – 12 minuten op 550 – 800 watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden warm bezorgd in Valkenswaard.

Hoeveel betaal ik voor een bezorgmaaltijd in Valkenswaard?
De prijzen van de gerechten zijn heel divers. Elke service heeft weer andere prijzen en voorwaarden. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €5,95. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en dessert (vanaf €0,95).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ook heb je natuurlijk de maaltijdservice Valkenswaard. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Valkenswaard?
Door middel van www.valkenswaard.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.