Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden De Blesse

Wil jij vandaag nog verse kant en klaar maaltijden bestellen in De Blesse? Aan de hand van deze site bekijk je aanvullende details. We omschrijven precies wat een maaltijdservice inhoudt, en wie er gebruik van kan maken. Daarbij leggen we alles uit over de beschikbare gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje organisaties vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. Het eten is erg smaakvol en het staat binnen mum van tijd op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsDe Blesse
Postcode8397
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
kant-en-klaar-maaltijden-de-blesse

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in De Blesse?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n smaakvolle kant en klaar maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en heb je geen grote keuken nodig. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Kies bijvoorbeeld voor: Preiroomsoep of Stamppot koolraap met appel. In het gedeelte hierna benoemen we heel uiteenlopende groepen die profijt kunnen hebben van de maaltijdservice:

 • Senioren en ouderen: Senioren die maken veelvuldig gebruik van opwarmmaaltijden. Geholpen door deze senioren maaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De kant-en-klaar producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, zoutarm, en vetarm, diabetes, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij kant-en-klaar maaltijden. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde kant-en-klaar maaltijden hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Starters: Een drukke baan, de fitness en afspraken met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken kan dan vaak lastig zijn. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol met groenten en er zit weinig zout en vet in.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in De Blesse: wat moet ik kiezen?

Als je interesse hebt in gezonde thuismaaltijden in De Blesse dan bestaan er drie varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: hoe groot het aanbod is, prijzen, bewaaradviezen en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je bewaart het in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in De Blesse? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Meestal 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. Erg handig wanneer u geen keuken heeft of als er lichamelijke beperkingen zijn. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-de-blesse

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In de tabel hierna bekijk je een overzicht met bekende bezorgers van warme maaltijden in De Blesse. Per instantie vind je specificaties zoals aanbod en de kosten. Klik op een organisatie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale aanbieders van opwarmmaaltijden

In de volgende tabel bekijk je een verzameling regionale leveranciers. Dat zijn bijv. stichtingen, cateraars, zorginstellingen, supermarkten, slagerijen. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Boijl, Vinkega en Steggerda.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Overzicht met lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in De Blesse

Juist bedrijven hebben baat bij bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden van dagverse maaltijden voor bedrijven.

 • Kantoren laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als onderneming wil je natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (woonlocaties en dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Vaak werken ze samen met landelijke leveranciers van magnetronmaaltijden in De Blesse. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je advies inwinnen over het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met kant-en-klaar maaltijden. De kids kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Ervaar het gemak: dagverse gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis?

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Het imago van kant-en-klare gerechten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in De Blesse in de regel aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos vind je vaak een tabel met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een opwarmmaaltijd samengesteld?
De basissamenstelling van een gerecht bestaat uit 3 componenten. Als eerste heb je natuurlijk de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, verse seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Denk aan Boerengehaktschotel & Kip in kerriesaus, doperwten, rijst.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst de maaltijd ongeveer 25 minuten op 125 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 600 – 750 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in De Blesse.

Wat kost een bezorgmaaltijd in De Blesse?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd bestel je al voor €4,65. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €6,00. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,75) en/of een toetje na (vanaf €0,90).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook heb je natuurlijk de maaltijdservice De Blesse. Voorbeelden zijn speciaal ingerichte keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Daarnaast bestaan er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Weststellingwerf?
Op de website www.weststellingwerf.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.