Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 150 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €29,99

Kant en klaar maaltijden Steggerda

Direct mogelijkheden bekijken voor lekkere kant en klaar maaltijden bestellen in Steggerda? Op kantenklaarmaaltijden.com verstrekken we meer informatie. Zo gaan we verder in op wat een maaltijdservice voor jou kan betekenen, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook vertellen we meer over de huidige soorten maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar bedrijven vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan opties voor zakelijke maaltijden overwegen. Opwarmmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Check dan eerst de FAQ (populaire vragen). Liever direct bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFriesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsSteggerda
Postcode8395
Website gemeentewww.weststellingwerf.nl
kant-en-klaar-maaltijden-steggerda

Kant-en-klaar maaltijden uitproberen?

Vergelijk de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Wat zijn voordelen van de maaltijdservice in Steggerda?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n dagelijkse kant en klaar maaltijd neemt veel werk uit handen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals maaltijden als: Hamburger, currysaus, baby wortelen, krieltjes en/of Vier-groentenstamppot. In onderstaande tekst check je heel uiteenlopende groepen die het gemak van een maaltijdservice ervaren:

 • Senioren en ouderen: Oudere mensen hebben veel baat bij opwarmmaaltijden. Aan de hand van senioren maaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze etenswaren zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is een verantwoorde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Werk, school, hobby’s en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Steggerda: waar kan ik uit kiezen?

Als je graag gebruik wil maken van gezonde thuismaaltijden in Steggerda dan zijn er 3 opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, bewaaradviezen en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Je bewaart het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Steggerda? Deze gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Vaak wekelijks of om de week op locatie geleverd.
 3. Een Tafeltje dekje maaltijd wordt warm thuisbezorgd. De oplossing als zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
bezorgmaaltijd-steggerda

Vergelijk verschillende maaltijdservices

In onderstaand schema check je een lijst met landelijke organisaties voor warme maaltijden in Steggerda. Per bezorgservice verstrekken we details als het type maaltijden en het tarief. Klik op de button van een aanbieder voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden

In de tabel hierna vind je een overzicht met lokaal georiënteerde instellingen. Voorbeelden zijn welzijnsorganisaties, zorginstellingen, supermarkten, stichtingen, cateraars. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Zandhuizen, Noordwolde en Vinkega.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De VinkenhoeveNoordwolderweg 778393 RDVinkega
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
De TippeLesturgeonplein 58381 BXVledder
Meursinge MaaltijdserviceMolenweg 128355 ATGiethoorn
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Schema met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Maaltijden voor bedrijven in Steggerda

Ook zakelijke klanten kunnen veel baat hebben bij een bedrijfsmaaltijd. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. De zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Onderstaand behandelen we een aantal voorbeelden van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Bedrijven kunnen veel profijt hebben van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als werkgever wil je dan graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentra (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met grote keukens voor magnetronmaaltijden in Steggerda. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak kant-en-klaar maaltijden als extra service. Kinderen kunnen zo een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen rond een uur of 17:00.

Koelverse- of diepvriesmaaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden over maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten hebben zich de laatste jaren ontwikkeld. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde warme maaltijd in Steggerda de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, slechts beperkt zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos staat meestal een tabel met de exacte voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een opwarmmaaltijd?
Een reguliere maaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Als eerste heb je natuurlijk de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En als laatste heb je vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en recepten van over de hele wereld. Onder andere Vleeskroketten, appelcompote, pommes mignonettes en Groenteburger, prei, aardappelen.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is eenvoudig. Dit doe je in circa een half uur op 110 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 – 10 minuten op 500 – 650 watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) warm bezorgd in Steggerda.

Hoe duur is een bezorgmaaltijd in Steggerda?
De tarieven van maaltijden aan huis kunnen enorm verschillen. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Een reguliere diepvriesmaaltijd bestel je al vanaf €4,85. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (circa €5,50. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,50) en/of een toetje na (vanaf €1,50).

Waar kan ik maaltijden kopen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice Steggerda. We hebben het dan over speciaal ingerichte keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Weststellingwerf?
Via de info op www.weststellingwerf.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.