Advertentie: Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Kant en klaar maaltijden Wijchen

Direct mogelijkheden bekijken voor verse kant en klaar maaltijden bestellen in Wijchen? Op deze pagina tref je alles wat je moet weten. We leggen je uit wat een maaltijdservice concreet kan bieden, en wie er gebruik van kan maken. Evenzeer gaan we dieper in op de huidige type gerechten. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan maaltijdvoorzieningen vergelijken. Tevens kan je ook info opvragen voor bedrijven (zakelijke service). De voordelen van opwarmmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima en het staat binnen mum van tijd op tafel. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGelderland
GemeenteWijchen
PlaatsWijchen
Postcode6602
Website gemeentewww.wijchen.nl
kant-en-klaar-maaltijden-wijchen

Kant-en-klaar maaltijden in huis halen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Voor wie is de maaltijdservice in Wijchen?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een gezonde kant en klaar maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Zoals gerechten als: Koninginnesoep met kip of Spaghetti, tonijn, kappertjes. In de volgende paragraaf benoemen we voorbeelden van doelgroepen die steeds vaker kiezen voor een maaltijdservice:

 • Bejaarden: Senioren krijgen vaak opwarmmaaltijden aan huis. Aan de hand van senioren maaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De maaltijden zitten vol groenten, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan leefstijlen als eiwitrijk, gemalen, zoutarm, glutenvrij, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken ervaren kant-en-klaar maaltijden ook als gemakkelijk. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Een baan, sport en studie moeten gecombineerd worden. Even snel een maaltijd maken lukt dan niet altijd. Met gezonde kant-en-klaar maaltijden kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Studeren, muziek en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere dag boodschappen doen en koken is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Wijchen: welke soorten zijn er?

Wanneer je je oriënteert op gezonde thuismaaltijden in Wijchen dan heb je drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort heeft zowel voor- als nadelen. Zo verschillen de op het gebied van: de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, kosten, versheid en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Wijchen? Deze wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Gewoonlijk wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
bezorgmaaltijd-wijchen

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hierna tref je een overzicht met erkende keukens voor warme maaltijden in Wijchen. Per aanbieder verstrekken we details als aantal maaltijden en vanafprijs. Kies een instantie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde aanbieders van opwarmmaaltijden

In het schema hierna vind je een lijst met lokale aanbieders. Bijvoorbeeld cateraars, stichtingen, zorginstellingen, slagerijen, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Nijmegen, Berg en Dal en Mook en Middelaar.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
Weergave met regionale bedrijven van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Maaltijden voor bedrijven in Wijchen

Ook zakelijke klanten kunnen profiteren van speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De zakelijke maaltijdservice kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop sommen we enkele voorbeelden op van maaltijdservices voor bedrijven.

 • Bedrijven en kantoren laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. In dit soort situaties wil je graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter hebben ze een overeenkomst met populaire aanbieders van magnetronmaaltijden in Wijchen. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • De grotere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) breiden hun dienstenpakket uit met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijdbezorging aan huis

Hoe zit het met de gezondheid van kant-en-klaar maaltijden?
Kant-en-klare gerechten worden steeds beter getest. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde warme maaltijd in Wijchen in de regel aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een opwarmmaaltijd?
De basissamenstelling van een gerecht bestaat uit 3 componenten. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, verse seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Garnalensoep en Flensjes met fruit.

Hoe moet ik een thuismaaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer 35 minuten op 100 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 10 minuten op 550 – 750 watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes warm bezorgd in Wijchen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Wijchen?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Een diepvriesmaaltijd is er al vanaf €4,75. Een dagverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (circa €6,10. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,35) en nagerecht (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice Wijchen. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Wijchen?
Via de uitleg op www.wijchen.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo kun je informeren naar maaltijdhulp die via de WMO wordt verstrekt. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Batenburg
 • Niftrik
 • Balgoij
 • Leur
 • Hernen
 • Bergharen