Proefpakket: 4 koelverse maaltijden voor €25,-

header-uitgekookt

Dagvers gekookt met maximale versheid

Vrijblijvend bestellen, gratis bezorging

Nu 4 maaltijden voor slechts €25,00

Proefpakket: 6 vriesverse maaltijden voor €29,99

Diepvriesmaaltijden, lange houdbaarheid

Keuze uit 170 verschillende gerechten

Nu 6 maaltijden voor slechts €32,50

Kant en klaar maaltijden Ede

Wil je gezonde kant en klaar maaltijden bestellen in Ede? Via onze site verstrekken we alle belangrijke aspecten. We vertellen je wat een maaltijdservice voor voordelen heeft, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Ook gaan we dieper in op de diverse type maaltijden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar leveranciers vergelijken. Bestellen voor groepen? Ga dan informeren naar zakelijke oplossing. Er zitten veel positieve aspecten aan opwarmmaaltijden. De smaak is echt prima en er is heel veel variatie in het aanbod. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen de FAQ (populaire vragen). Wil je vandaag nog bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioGelderland
GemeenteEde
PlaatsEde
Postcode6711
Website gemeentewww.ede.nl
kant-en-klaar-maaltijden-ede

Kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Wie maakt er gebruik van de maaltijdservice in Ede?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een verse kant en klaar maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en kun je eenvoudig en snel warm eten. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Populair zijn bijvoorbeeld: Stamppot snijbonen met runderstoofpotje en/of Macaroni-gehakt schotel. Hierna beschrijven we enkele voorbeelden van groepen mensen die regelmatig gebruik maken van een maaltijdservice:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers kiezen steeds vaker voor opwarmmaaltijden. Via speciale senioren maaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De gerechten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor de oudere doelgroep is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om de hersenen gezond te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, en vegetarisch, diabetes, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Gezinnen met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Studie, werk en hobby’s vragen veel van onze tijd. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan soms even teveel gevraagd. Dankzij gezonde kant-en-klaar maaltijden bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Starters: Werk, sport en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er gaan lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Kant-en-klare maaltijden aan huis in Ede: welke zijn geschikt?

Als je op zoek bent naar gezonde thuismaaltijden in Ede dan zijn er in feite drie varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. Zo verschillen de op het gebied van: de breedte van het assortiment, financiën, houdbaarheid en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd bezorgen in Ede? Deze wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Meestal 1 of 2 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. De Tafeltje dekje maaltijd wordt warm opgediend bij je in de woonkamer. Een uitkomst indien het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
bezorgmaaltijd-ede

Landelijke maaltijdservices vergelijken

Hieronder vind je een weergave van erkende bezorgers van warme maaltijden in Ede. Per bedrijf check je informatie als aanbod en de kosten. Tik op de button van een aanbieder voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Bestel extra boodschappen mee
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdservices van senioren maaltijden

In het schema hierna tref je een weergave van plaatselijke bedrijven. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, zorginstellingen, cateraars, stichtingen, slagerijen. Op dit platform vind je ook adresgegevens van partijen in Druten, West Maas en Waal en Lingewaard.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant BethaniëPlatteelhof 36711 JKEde
Keurslagerij De HaasStadspoort 346716 RHEde
Maaltijdservice OpellaPostbus 6776710 BREde
SPAR MaaltijdserviceBrinkmanlaan 96708 RRWageningen
Het Gulle GebaarWilly Brandtlaan 406716 RKEde
Opella – Thuiszorg OpellaGalvanistraat 76716 AEEde
BuurtzorgDoornlaan 16717 BNEde
De4ZussenZandlaan 296717 LNEde
Maaltijdservice MaanderzandLouise Henriëttelaan 176713 MGEde
Keurslager JongenotterRozenplein 456713 ENEde
Overzicht met gemeentelijke bedrijven van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Maaltijden voor bedrijven in Ede

Ook bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een zakelijke maaltijdservice zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna vind je een aantal voorbeelden van maaltijdleveranciers voor bedrijven.

 • Kantoren en fabrieken laten vaak een overwerkmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel werken ze samen met erkende organisaties voor magnetronmaaltijden in Ede. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met kant-en-klaar maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd eten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Koelverse- en diepvriesmaaltijden bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: actuele onderwerpen aangaande maaltijdbezorging aan huis

Is het gezond om kant-en-klaar maaltijden te eten?
Kant-en-klare gerechten worden steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde warme maaltijd in Ede aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos vind je een overzicht met de voedingswaarden en toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale opwarmmaaltijd eruit?
Een reguliere maaltijd kent 3 aspecten. Ten eerste zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Denk aan Rode bieten met een speklap en jus of Gekarameliseerde witlof.

Hoe moet ik de thuismaaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een koelverse- of diepvriesmaaltijd is simpel. Je verwarmt de maaltijd in ongeveer een half uur op 110 – 125 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan zet je gewoon de magnetron aan. Normaal gesproken lukt dat al in 5 – 10 minuten op 600 – 850 watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon warm bezorgd in Ede.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een bezorgmaaltijd in Ede?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke maaltijdbezorger hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft effect op de kosten. Een gemiddelde diepvriesmaaltijd is er vanaf €4,60. Een dagverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (zo’n €5,85. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,45) en/of een toetje na (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice Ede. Dit zijn vaak cateringbedrijven en grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ten derde zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Ede?
Via www.ede.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor maaltijdhulp via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Tevens kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • De Klomp
 • Ederveen
 • Deelen
 • Lunteren
 • Wekerom
 • Harskamp
 • Otterlo
 • Bennekom